Egy kilót sem fogytak, mégis teljesen átalakult a testük: 8 nő, aki előtte-utána fotókon mutatta meg a változást

Anélkül is beindulhat a fogyás, hogy kilókban mutatkozna meg az eredménye, a centik változását is érdemes figyelemmel követni.

GettyImages-1333805801

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fogyás nemcsak kilókban, hanem centikben is megmutatkozhat, és erről a tényről sajnos sokan megfeledkeznek. Még a testtömeg-kalkulátorok sem tudják mindig pontosan meghatározni, hogy az illető melyik csoportba tartozik, sovány, normál vagy már az elhízott kategóriába.

Emlékeztetőül néhány nő megmutatta a különbséget olyan fotói között, ahol valójában egy kilót sem fogytak, mégis karcsúbbá váltak. Ezek az előtte-utána képek azoknak szolgálhatnak motivációul, akik ismerik azt az érzést, milyen elkeserítő, amikor éppen a fogyás stagnálási időszakában vannak.

Fogyás centikben, de kilókban nem

Az erősítő edzések hatékonyan égetik a zsírt, közben izomtömeg-növelő hatásuk miatt - és köztudottan az izom nehezebb, mint a zsír - tónusosabbá, feszesebbé teszik az alakot. Sőt, egy intenzív edzést követően még a nyugalmi kalóriaégetés is növekedhet akár 15%-kal, ezt hívják utóégetésnek. Szakértők szerint a leghatásosabb a kardio- és az erősítő edzések ötvözése, naponta legalább 30 perc mérsékelt vagy 15 perc intenzív testmozgást javasolnak. Emellett oda kell figyelni a megfelelő, kiegyensúlyozott táplálkozásra is, hogy sikeres legyen a fogyás, és nem szabad feladni akkor sem, amikor stagnál a súly - az alább látható történetek az ékes példák arra, hogy centikben is érdemes nyomon követni a változást.

(Cikken belüli és ajánlóképek forrása: livebigwithtiffanygloria.pt.nz,leahalextaylorsunshines_and_wildflowers kelly_kn0xfiit_faced , borítóép forrása: Getty Images Hungary)

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!

Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is. 

Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet. 

Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Promóció

Ezt is szeretjük