36 kilót fogyott másfél év alatt Flóra: így evett és edzett a magyar lány az egészségéért

A 32 éves, kétgyermekes édesanya, Flóra 36 kilót fogyott másfél év alatt kitartásának és szigorú diétájának köszönhetően.

Libinyi Flóra nyitó
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

2020 áprilisában határozta el a most már 32 éves Flóra, hogy ideje változtatni addigi életmódján. A mérleg nyelve alatta akkorra már 104,6 kilót mutatott, és nagyon kényelmetlenül érezte magát a bőrében. Az azóta eltelt másfél év alatt kemény munkájának és kitartásának köszönhetően sikerült 36 kilót fogynia.

A fogyást nehezítette, hogy korábban inzulinrezisztenciát állapítottak meg nála. A cél érdekében felhagyott az éjszakai nassolásokkal, kiiktatta étrendjéből a cukrot és a lisztet, és rendszeres edzésbe kezdett - ismerd meg inspiráló történetét.

"Tudtam, hogy csak az elindulás nehéz"

Flórára első és második terhessége során felszaladtak a kilók, és inzulinrezisztenciát állapítottak meg nála. Egyre nehezebben talált magára ruhát, így elhatározta, hogy ideje változtatni.

fogyókúra belső

- Túl voltam két terhességen, igaz a második fiammal csak 3 kilót szedtem fel a kilenc hónap alatt, sajnos az első terhességem után rajtam maradt 10 kiló felesleg. Sosem voltam vékony alkat, szerettem jókat enni, még akár az éjszaka közepén is, és a genetika sem állt az oldalamra. Inzulinrezisztenciám volt, nem kaptam magamra nadrágot, pólót, és már úgy éreztem, hogy a levegővételtől is hízok. 

- 2020 április 20-án döntöttem el, hogy változtatok a dolgokon. Nagyon nagy elhatározás kellett hozzá. Folyamatosan bújtam az internetet, hogy mit egyek, mit ne. Több facebookos csoportba beléptem, hátha kapok valami instrukciót a fogyáshoz. Az első cél az volt, hogy a súlyom nyolcassal kezdődjön. Elhagytam a cukros, fehér lisztes ételeket, és mindennap tornáztam. Kezdetben 8 perc tabatával, majd fokozatosan emeltem az időt. 2020. április 20. óta egyetlen napot sem hagytam ki. Sokszor nagyon nehéz volt nem bekapni a gyerekek maradékát, vagy kihagyni a szülinapi tortát... Fáradt voltam a tornához, de tudtam, hogy csak az elindulás nehéz. 

"Nem fogyni akartam, hanem életmódot váltani"

Flóra számára a felesleg leadása nem pusztán fogyókúra volt, hanem szerette volna az egész életmódját megváltoztatni. A kezdeti sikerek motiválták a folytatásra, az edzésektől szépen formálódott alakja, és egyre több kilótól sikerült megszabadulnia.

- Szépen, lassan elindultak a kilók. Minden héten 1 kiló egészen a 15 hétig. Akkor megállt. De nem hagytam abba. Nem fogyni akartam, hanem életmódot váltani. Mindent folytattam tovább. Igaz lassabban, de a kilók újra lejjebb mentek. És ezt látva elhatároztam, hogy nem tűzök ki konkrét számot, hagyom, hogy addig fogyjak, amíg a szervezetem fogyni akar. Egyszer úgyis megáll a súlyvesztés... Így is lett. 68,6 kilónál megállt. Akkor úgy döntöttem, hogy elkezdem formálni magam. A saját súlyos edzést felcseréltem súlyzós edzésre. És ez is meghozta az eredményét. Megjelentek az első kockák a hasamon. Nagyon boldog voltam, mert régi vágyam volt a kockás has.

- Ma már rutinszerűen működik a dolog. Egy órával korábban kelek, mint a többiek. Egy órát edzek mindennap, és ha az idő engedi, futni járok. A családom is hozzászokott a változáshoz, hogyha szülinapi tortát készítünk, akkor cukor- és lisztmentesen csináljuk. Figyelem a kalóriabevitelt, és igyekszem napi 1200 kalória körül maradni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

- Mindennap eszek salátát, zöldséget. Nem eszek krumplit, ami fájó pont, a fehér rizst bulgurra, jázminrizsre cseréltem, mindent olívaolajjal készítek, cukor helyett édesítőt használok. Sok halat, tojást eszek. Ha édességet kívánok, cukormentes csokit vagy gyümölcsöt fogyasztok. Egészségesebben és sokkal kevesebbet eszek. Egyvalamit még fontosnak tartok, az az idő. Én 10-18 óra között étkezek, tehát napi 8 óra az, amikor kalóriát viszek be. 

"Az 52-es méretet 38-asra cseréltem"

Flórának másfél év alatt sikerült hét ruhaméretet fogynia, teljesen megváltozott az alakja.

- Nem mondom, hogy nem csaltam a táplálkozásban sosem, de azt másnap mindig kompenzáltam edzéssel. Most is mozog 1-2 kiló le/föl, de ez teljesen normális. Szuper érzés volt az első 10 kiló, még szuperebb a második és harmadik. Összesen 36 kilótól és 113 centimétertől szabadultam meg. Az 52-es méretet 38-asra cseréltem, és az volt a legszuperebb, amikor egy 38-as farmert simán begomboltam magamon. 

libinyi flóra belső

- Még mindig nehéz elhinni, hogy odafigyeléssel és akarattal ennyit tudtam fogyni. Többször álmodtam, hogy kövér vagyok, persze ébredés után rohantam a tükörhöz, hogy megbizonyosodjak, csak álom volt.  

Flóra inspiráló történetét időről időre megosztja különböző oldalakon, hogy megmutassa másoknak is, igenis van értelme az életmód-változtatásnak, és természetes módon is lehet akár 36 kilót fogyni.

Fogyástörténet: 7 hónap alatt közel 40 kilót fogyott Lilla kitartásával

Lilla közel 40 kilót fogyott betegsége után, majd saját módszert fejlesztett ki, amivel több száz nőnek segített már a fogyásban.

"Lyme-kóros lettem, a gyógyszerektől 100 kilóra híztam": 7 hónap alatt közel 40 kilót fogyott Lilla kitartásával

Elolvasom

(Képek forrása: Libinyi Flóra)

Ezt is szeretjük