Szépen formálja a puha hasat és a lógó popsit: makacs zsírpárnák ellen is beválik ez a 8 fitlabdás gyakorlat

A fitball- vagy fitlabdagyakorlatok is szépen formálhatják a hasat, és megdolgoztatják a farizmokat is.

Fitballgyakorlatok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legtöbben a fitballgyakorlatokat mozgásszervi problémákkal, tartásjavítással szokták összekapcsolni, pedig nagyon hatékonyan erősítik az izmokat, gyönyörűen formálva ezzel a testet.

A svájci vagy pilateslabdaként is emlegetett sporteszköz változatosan alkalmazható az edzések során, segítségével már régóta bevált és ismert gyakorlatokat is hatékonyabbá, intenzívebbé lehet tenni.

Fitballgyakorlatok

A fitneszlabdák különböző méretekben érhetőek el, így testmagasság szerint mindenki a legmegfelelőbbet tudja magának választani - átmérő alapján általában 45-75 centiig terjed a nagyságuk. Arra is érdemes külön figyelmet fordítani, hogy megfelelő keménységű legyen a labda, tehát amikor ráülsz, akkor a térdek által bezárt szögnek kicsit nagyobbnak kell lennie a derékszögnél. Ha annál kisebb, akkor még levegőt kell pumpálni az eszközbe. Alább olyan fitneszlabdával végezhető gyakorlatsor látható, ami nemcsak a hasat formálja, hanem a popsit is.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük