Az édesburgonya - más néven batáta - béta-karotin-, B- és C-vitamin-tartalma viszonylag magas. Fehérje és sok szénhidrát is van benne, ám glikémiás indexe alacsony, így nem emeli meg túlságosan a vércukorszintet. Megfigyelések szerint fogyasztásával csökkenthető az édesség utáni vágy. Tudj meg többet mindkét fajtájáról!
Dia
Az augusztus-szeptemberben érő feketeszeder egy, a Preventing Chronic Disease című szaklapban megjelent tanulmány szerint legalább 17 féle - krónikus betegségek ellen is hatásos - tápanyagot tartalmaz, ezzel a gyümölcsök között az egyik legegészségesebb a világon. Tudj meg többet a kutatásról!
Dia
Az árpagyöngy sokféle B-vitaminnak, valamint az A-vitaminnak is biztos forrása. Ásványi sókban szintén gazdag: kalcium, foszfor, kálium és vas is fellelhető benne. Magas rosttartalmának köszönhetően jótékony hatással van az emésztésre - ellentétben a fehér rizzsel és a krumplival. Kattints korábbi cikkünkre, és tudd meg, hogy fogyaszd az árpagyöngyöt!
Dia
A görög joghurt kevesebb szénhidrátot és kétszer annyi fehérjét tartalmaz, mint a hagyományos natúr joghurt - feltéve, hogy nem a tejszínnel krémesített változatot veszed. Tudj meg többet róla korábbi cikkünkből!
Dia
Az olajos magvakat ugyancsak lehetne sűrűbben fogyasztani - egészségtelen chipsek és egyéb rágcsálnivalók helyett. Bár a bolti kiszerelések ára kicsit borsos, a piacon csaknem fél áron beszerezhetőek ezek a kedvező zsírsavösszetételüknél fogva jótékony hatású magvak. Rendszeres fogyasztásukkal javítható az érrendszer állapota, ezen kívül számos antioxidáns vegyületet tartalmaznak. Tudj meg többet a különféle magvak jótékony hatásairól!