Rákellenes nassolnivaló! Képeken 6 olajos mag, ami meghosszabbítja az életed

Ismered a sózatlan olajos magvak egészségvédő tulajdonságait?

Korábban a dióról és más olajos magvakról úgy tartották, hogy fogyasztásuk magas zsírsavtartalmuk miatt veszélyes lehet. Napjainkra azonban bebizonyosodott, hogy az olajos magvak zsírsavösszetétele kedvező, jó hatással van az érrendszerre. Ráadásul ezek a nassolnivalók számos olyan antioxidáns vitamint tartalmaznak, amelyek védelmet nyújtanak a rák ellen. Lapozd át az alábbi galériát, és tudd meg, melyiket miért érdemes beiktatnod az étrendedbe.

A mandula az egyik legalacsonyabb kalória- és legmagasabb kalciumtartalmú olajos mag. Emellett biztos forrása az erős rákellenes hatású E-vitaminnak is.

A brazil dió szelén- és cinktartalma kiemelkedően magas. Mindkét vegyület erős antioxidáns hatással rendelkezik, javítják a szervezet természetes védekezőképességét. Férfiak számára kifejezetten ajánlott a brazil dió fogyasztása, szakértők szerint véd a prosztatarák ellen.

Érdemes napi 30 gramm diót vagy mogyorót enned. A mogyoró és a dió fogyasztása csökkenti a kettes típusú cukorbetegség, a vastagbélrák, valamint a szívinfarktus kockázatát - állítja Charles Fuchs, a bostoni Dana-Farber Rákkutató Intézet szakembere.

Bár a kesudió szénhidráttartalma a többi olajos magéhoz képest kicsit magas, de fogyasztása számos előnyös hatással bír. A brazil dióhoz hasonlóan segít megelőzni a prosztatarákot, ugyanakkor telítetlen zsírsavai csökkentik a keringési betegségek kockázatát.

Az omega-3 zsírsavakban gazdag dió elsősorban a keringési rendszert érintő megbetegedésekkel szemben nyújt védelmet, de a benne lévő gyulladásgátló vegyületeknek köszönhetően rákellenes hatással is bír. Tudj meg többet a dióról!

A tökmag, illetve a belőle készült tökmagolaj magas E-vitamin-tartalmának köszönhetően kiváló antioxidáns hatással bír. Ha azt is szeretnéd tudni, hogyan segít a fogyásban az apró mag, kattints korábbi cikkünkre!

Rákkeltők, melyeket kerülj!

Kattints az alábbi videóra, és megtudhatod, melyek azok a karcinogén ételeket, amelyeket kerülnöd kell.

Ezt is szeretjük