Vitamindús, egészséges zöldek télen, otthon termesztve: mutatjuk, hogy csíráztass egyszerűen

Lépésről lépésre mutatjuk, mire érdemes figyelni az otthoni csíráztatás során.

csíra szendvics
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Télen különösen fontos, hogy az ember az egészséges életmóddal is támogassa a szervezetét, hogy az hatékonyabban tudjon fellépni a különböző vírusok ellen. Sajnos pont ilyenkor jut kevesebb az immunerősítő D-vitamin képződéséhez szükséges napfényből, a szabadban, friss levegőn eltöltött órák száma is jócskán lecsökken, és a friss, változatos, tápláló zöldségek hiánya is fájó.

A zöldségeket nem pótolják, de nagyon egészségesek a zsenge csírák, amiket bárki könnyűszerrel felnevelhet a konyhapulton néhány nap alatt, minimális odafigyeléssel. Lépésről lépésre mutatjuk, hogy mire lesz szükséged az egyszerű folyamathoz.

Csíráztatás lépésről lépésre

A csíráztatásban az a jó, hogy nemcsak pikáns ízű, friss zöldeket biztosít télvíz idején is, hanem a nevelgetés, a termesztés örömét is nyújtja kicsiben. Gyerekekkel például különösen izgalmas lehet nézni, ahogy a magok a gondoskodásotoknak hála fejlődésnek indulnak, levélkéket növesztenek, a végtermék pedig ehető és finom lesz. Ahhoz is adunk tippeket, hogy hogyan fogyaszthatjátok el az egészséges növénykezdeményeket.

(Borító- és ajánlókép forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük