Vitamindús, egészséges zöldek télen, otthon termesztve: mutatjuk, hogy csíráztass egyszerűen
Lépésről lépésre mutatjuk, mire érdemes figyelni az otthoni csíráztatás során.

- Halványítja a mimikai ráncokat, feszesebbé teszi a bőrt: kíméletes lézeres bőrmegújító kezelés, ami nyáron is elvégezhető »
- Folyton ingadozik a testsúlya, és észbontóan nőies: a modell stílusát és őszinte fotóit imádják az Instán »
- A szűk szárú farmer még nem vonul vissza teljesen: ezekben a nőies összeállításokban igazán divatosan mutat »

- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
- Deutsch Anita párducmintás bikiniben: 48 évesen tökéletes az alakja a kommentelők szerint
Télen különösen fontos, hogy az ember az egészséges életmóddal is támogassa a szervezetét, hogy az hatékonyabban tudjon fellépni a különböző vírusok ellen. Sajnos pont ilyenkor jut kevesebb az immunerősítő D-vitamin képződéséhez szükséges napfényből, a szabadban, friss levegőn eltöltött órák száma is jócskán lecsökken, és a friss, változatos, tápláló zöldségek hiánya is fájó.
A zöldségeket nem pótolják, de nagyon egészségesek a zsenge csírák, amiket bárki könnyűszerrel felnevelhet a konyhapulton néhány nap alatt, minimális odafigyeléssel. Lépésről lépésre mutatjuk, hogy mire lesz szükséged az egyszerű folyamathoz.
Csíráztatás lépésről lépésre
A csíráztatásban az a jó, hogy nemcsak pikáns ízű, friss zöldeket biztosít télvíz idején is, hanem a nevelgetés, a termesztés örömét is nyújtja kicsiben. Gyerekekkel például különösen izgalmas lehet nézni, ahogy a magok a gondoskodásotoknak hála fejlődésnek indulnak, levélkéket növesztenek, a végtermék pedig ehető és finom lesz. Ahhoz is adunk tippeket, hogy hogyan fogyaszthatjátok el az egészséges növénykezdeményeket.
(Borító- és ajánlókép forrása: Getty Images Hungary.)
OLVASD EL EZT IS!

- káposzta
- savanyúság
Így készíthetők otthon probiotikus ételek: fermentálás házilag

- környezetvédelem
- mosószer