30 kilót adott le Brigi egy év alatt, ma XS-es ruhákat hord: zsírégető edzéseket is kifejlesztett a túlsúllyal küzdőknek

Brigi ma már másokon segít.

Brigitta fogyástörténet
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Brigitta nagy erővel és akarattal indult el a fogyás útján. Azt mondja, sosem volt igazán megelégedve magával, bizonyos testrészeit kimondottan utálta, az önbecsülését pedig megtépázta az elégedetlenség.  

86 kiló volt, amikor eldöntötte, változtat az életén: 30 kilótól szabadult meg 14 hónap alatt, a túlsúlyt pedig két különböző módszerrel adta le. Életmódtanácsaival és zsírégető edzéseivel ma már ő segít másokon.

"Mély depresszióba estem, és undorodtam magamtól"

A 27 éves lány azt mondja, gyerekkorában sosem volt duci, tinédzserként szaladtak fel rá a pluszkilók, ami miatt egy idő után a strandra sem szívesen merészkedett ki. 

szoveg-1
Fotó: Jámbor Brigitta

- 86 kiló voltam, mély depresszióba estem, és undorodtam magamtól. Már tinédzserkoromban sem éreztem felszabadultan magam a strandon, kivert a víz, ha csak arra gondoltam, hogy fel kell vennem egy bikinit - kezdi történetét Brigi, aki úgy érezte, más testében rekedt, emiatt pedig nem lehet igazán önmaga. 

- Kétszer is eljött az a pont, amikor eldöntöttem, hogy változtatok az életemen, és megteszek mindent annak érdekében, hogy jól érezzem magam a bőrömben. A 30 kg-t két részletben fogytam le, két teljesen más módszerrel. Az első szakaszban fél év alatt közel 20 kilótól szabadultam meg, ekkor már sokkal jobban éreztem magam. Majd 3 év kihagyás után ismét többet mutatott a mérleg, 73 kilósan újra megutáltam a testem, így elhatároztam, hogy teljes életmódváltásba kezdek. Nyolc hónap alatt 56 kilóra fogytam.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Brigi első körben személyi edzőhöz fordult, az általa írt edzéstervet követte, és főként csirkemellből, rizsből, zöldségekből álló fogásokat evett. A második körben teljesen megváltoztatta az étkezési szokásait, és rájött arra, hogy mennyi finomságot lehet enni a fogyókúra alatt, ha azokat az ember egészségesen készíti el.

- A második körben - nagyon kevés lemondással - teljesen megváltoztattam az étkezési szokásaimat. A kedvenc ételeimet egy sokkal egészségesebb verzióban készítettem el, rengeteg receptet találtam ki, és rájöttem, hogy mennyi egészséges finomságot lehet enni, amivel még fogyhatunk is. A megfelelő táplálkozás mellett nagyon szerettem az otthoni edzéseket, hetente 4-5 alkalommal 45 perces kardio- és saját testsúlyos gyakorlatokat végeztem, ezek mindig más izomcsoportot dolgoztattak meg, és segítettek a kívánt alak elérésében - árulta el.

szoveg-2
Fotó: Jámbor Brigitta

"Ma már nem érzem magam idegen testben"

Brigi elárulta, ma már teljesen elégedett azzal, amit a tükörben lát, sokkal energikusabbnak és egészségesebbnek érzi magát, tapasztalataival pedig másokon is segít.

- Ki merem jelenteni, hogy boldog vagyok, már nem érzem magam idegen testben, az egykori XL-es ruháimat is sikerült XS-es méretre cserélnem. Az átváltozásom nemcsak erőt, energiát, de sok kitartást is adott, amelyet az élet különböző területein kamatoztatok. Célom, hogy másoknak is segítsek abban, hogy elérjék az álomalakot, és sokkal egészségesebb életet éljenek, kevés lemondással - árulja el Brigitta, aki YouTube-csatornáján recepteket, fogyással kapcsolatos tippeket és edzésvideókat is megoszt.

brigi-ok
Fotó: Jámbor Brigitta

- Fontosnak tartom, hogy ha valaki nagyobb súlyfeleslegtől szeretne megszabadulni, akkor szépen lassan, fokozatosan szoktassa magát a mozgáshoz, és nagyon vigyázzon, hogy ne terhelje túl az ízületeit. Éppen ezért találtam ki a Kardió Lightot, ami nagyon közkedvelt lett a YouTube-csatornámon. Úgy alkottam meg ezt az edzést, hogy nagyobb súlyfelesleggel vagy ízületi problémával élők is nyugodtan végezhessék, ugyanis nincsenek benne guggolások és ugrálások, mégis nagyon szépen felemeljük a pulzust, és folyamatosan zsírt égetünk. Mivel pozitív visszajelzéseket kaptam, megalkottam a Kardió Light 2-t is, ez is kikerült már a csatornámra - árulja el Brigitta, aki az alomalak.hu-n célzottabb segítséget is nyújt a fogyni vágyóknak.

Cikkünk megjelenése után Brigittát az RTL Klub Fókusz című műsora is megkereste. Itt nézheted meg a róla készült kisfilmet:

65 kilót fogyott Dorina - Ismerd meg történetét!

Dorina 2019-ben kezdett fogyókúrába, miután 126 kilót mutatott alatta a mérleg. Másfél év alatt 65 kilót fogyott, és a 3XL-es ruháit is XS-es méretre cserélte.

65 kilót fogyott másfél év alatt Dorina: fájdalmai és pánikrohama volt a nagy túlsúly miatt

Elolvasom

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük