A legerősebb béltisztító tavaszi zöldségek: nem csak fogyasztanak, az egészséget is védik
A tavaszi idényzöldségek fogyasztása hihetetlenül sok egészségügyi előnnyel jár.

A gyomor és a bélrendszer egészsége kulcsfontosságú, ezért rendkívüli jelentősége van annak, hogy milyen minőségű és mennyi táplálékot viszel be a szervezetedbe.
Az esszenciális tápanyagok bevitelének legegyszerűbb módja az egészséges táplálkozás: ebben a tavaszi zöldségek nagy segítséget nyújtanak, hiszen tele vannak antioxidánssal és ásványi anyagokkal.
Béltisztítás tavaszi zöldségekkel
A sötétzöld leveles zöldségek és a keresztesvirágú zöldségek, mint amilyen a kelbimbó, káposzta, fodros kel, brokkoli és a karfiol, óriási szerepet játszanak a béltisztításban. Fitonutriensben gazdagok, így csökkentik a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a tumorok kockázatát is. Szabályozzák az anyagcserét, és segítik a szervezet méregtelenítését.
További pozitív tulajdonságuk, hogy magas magnéziumtartalmuk miatt kedvező hatással bírnak a bél idegeire. Akár főzzük, akár nyersen fogyasztjuk az alábbi zöldségeket, az emésztőrendszerre bizonyítottan kedvező hatással lesznek.
(Képek forrása: Getty Images Hungary.)