Eltelít, tele van tápanyagokkal és feltölt energiával: így edd a banánt, hogy ne legyen unalmas

A banán az egyik legjobb gyümölcs, ami energiával tölti fel a szervezetet, ráadásul nagyon változatosan be lehet építeni a mindennapok étrendjébe.

Banánból készült ételek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A banán nagyon egészséges, praktikus gyümölcs, ami kiváló tízórai vagy uzsonna gyanánt, de nemcsak önmagában, nyersen lehet fogyasztani, hanem változatos ételeket készíthetsz belőle.

A világszerte elérhető egzotikus gyümölcs számos alapvető tápanyagot tartalmaz, és még a fogyásra is jótékony hatást gyakorolhat, támogatja az emésztést és a szív egészségét is. 

Banánból készült ételek

A banán tele van rostokkal és antioxidánsokkal, kiemelkedő a kálium-, a réz- és a C-vitamin-tartalma is. Egy közepes banán nagyjából 112 kalóriát tartalmaz, így nem lehet azt mondani, hogy kalóriaszegény gyümölcs lenne, de szénhidráttartalmával feltölti az energiaraktárakat, és magas cukortartalma ellenére sem okoz hirtelen vércukorszint-emelkedést, mert lassan szívódik fel a rosttartalma miatt. Az éretlen banánnak még a rezisztenskeményítő-tartalma is magas, ami egyfajta prebiotikumként működik, táplálékul szolgál a jótékony bélbaktériumoknak, kiegyensúlyozva ezzel a bélflórát - ha szó szerint „unod a banánt”, akkor az alább látható ételektől garantáltan újra kedvet kapsz rá.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Olvass tovább: 10 rostdús édesség, ami segít a fogyásban

Almából finom, egészséges dolgok készülhetnek.

10 rostdús édesség, ami segít a fogyásban: filléres, egyszerű finomságok

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük