A szárított gyümölcsök friss társaikéval megegyező egészségügyi tulajdonságokkal bírnak, ám cukortartalmuk magasabb. Előnyük, hogy az őszi-téli időszakban is könnyen hozzájuk lehet jutni. Lapozd át az alábbi galériát, és megtudhatod, hogy melyik aszalt gyümölcs pontosan milyen hatást gyakorol a szervezetre.

A szilva frissen, aszalva és lekvár formájában is a legjobb természetes hashajtó. Mindezt magas rosttartalmának és a benne található szorbitol nevű cukornak köszönheti.

Az aszalt vörös áfonya szinte bármilyen bakteriális eredetű fertőzéssel felveszi a harcot. Épp ezért E.coli okozta felfázás esetén is érdemes kiegészítő gyógymódként alkalmaznod.

A mazsola remek gyulladásgátló.

Az aszalt sárgabarack kiemelkedően magas vastartalommal bír. Ha téged is érint a gyakori női betegség, a vashiányos vérszegénység, fogyassz minél többet az aranysárga csemegéből. További vasforrásokért kattints ide!

A szárított datolya ásványianyag-tartalmának köszönhetően vértisztító hatású. A gyümölcs egyebek közt kalciumban, magnéziumban és B-vitaminban is gazdag, így az immunrendszeredet is erősíti.

A szárított füge kiváló őszi-téli csemege. Magas rosttartalmának köszönhetően serkenti az emésztést, továbbá jó hatással van a gyulladásos emésztőrendszeri megbetegedésekre. A benne lévő káliumból adódóan vízhajtó és méregtelenítő is.

Az aszalt banán kiváló csemege, ha csak munka vagy tévénézés közben nassolnál valamit. Triptofántartalmának köszönhetően hangulatjavító hatása van, míg a benne lévő pektin segít megszüntetni a hasmenéses panaszokat.
Ezeket edd az egészséges fogakért
A következő táplálékok gazdag kalciumforrások, iktasd be őket az étrendedbe, ha nem szeretnéd gyakran látogatni a fogorvost.
Képek! Ezeket edd az egészséges fogakért
Nézegess képeket!
Elolvasom