Felhagyott az alkohollal, hihetetlenül megváltozott a teste - Csodás átalakuláson ment át az influenszer

A fiatal lány régen heti háromszor is a pohár fenekére nézett.

alkohol1 (1)
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Azzal valószínűleg minden fogyni vágyó tisztában van, hogy az alkoholban rengeteg üres kalória van, az italoknak semmilyen tápanyagértékük nincs, így a jókedv érzete mellett csak a pluszkilókat gyarapítják.

Sokszor nehéz elkerülni azokat a pillanatokat, amikor a barátokkal vagy a munkahelyi eseményeken koccint az ember egy-egy pohárral, és ezzel nincs is semmi baj, hiszen könnyen ledolgozható ez a mennyiség. A gond inkább ott kezdődik, amikor valaki rendszeresen néz a pohár fenekére, és nem fogja vissza magát, hiszen nemcsak a belső szerveket károsítja a nagy alkoholmennyiség, hanem a súlygyarapodást is elősegíti. És nem csak a kalóriatöbblettel. Rossz hatással van a hormonokra, éhesebb lesz az ember, több szénhidrátot kíván, mert a máj glikogénraktárai kiürülnek az ivászatnak köszönhetően. Ez pedig állandó nassoláshoz és túlevéshez vezet.

Az alkohol fogságában

A svéd influenszer, Jelly Devote a saját bőrén tapasztalta, milyen változásokkal jár, ha elhagyja az alkoholt, és az egészséges életmódot választja - ezt pedig követőivel is rendszeresen megosztja. A 27 éves lány régebben nem aprózta el: legalább heti három alkalommal ment el inni a barátaival, és a másnapossággal is sokszor meggyűlt a baja, hiszen nem álltak meg egy pohárnál.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

ALCOHOL VS WATER 🥂💦 UNHEALTHY VS HEALTHY 🍩🥗 UNHAPPY VS HAPPY ☹️🤩 20 VS 27 YEARS 👱🏼‍♀️👵🏼 . There is so many changes in how I look, how I feel, and how I live my life. 👐🏻 . I’ve never felt better, I have balance. I eat a doughnut 🍩 followed by a salad 🥗 I don’t drink alcohol 🍷 often, I down my water 💦 and most importantly I’ve gone from hating myself to loving myself ❤️❤️🙋🏼‍♀️ . People always ask how much I’ve lost, and I honestly don’t know what my highest weight was (not the picture) due to hating myself so much I didn’t weigh myself (probably around 75kg) and I don’t weigh myself anymore (lightest I’ve been 45kg, NOT HEALTHY MIND) 🙆🏼‍♀️🤷🏼‍♀️💁🏼‍♀️ . Weight doesn’t matter, you matter. How you feel about yourself. Don’t focus on a number that can fluctuate 5kg in two days 💆🏼‍♀️🙅🏼‍♀️ . I’ve now been “balanced” since the crazy party nights in Bali 👯‍♀️🏝 and I’m feeling SO good again! Party life ain’t for me! I rather be in sneakers 👟 then heals, and rather drink protein and smoothies 🍌🍇🍓 then sipping champagne 🥂 . #ibs #transform #fit #fitspo #fitness #workout #weightloss #transformation #beforeandafter

Jelly Devote (@jellydevote) által megosztott bejegyzés,

A kedvencei a sör és az almabor voltak, ezekből bármennyit meg tudott volna inni, emellett imádta a feldolgozott élelmiszereket, a sült krumpli, a chips, a zsíros szószban úszó húsok és a cukros üdítők a mindennapjai részévé váltak, viszont szinte semmilyen zöldséget nem evett.

Egy bikinis kép készült róla 21 éves korában, ami felnyitotta a szemét: változtatnia kell az életmódján, és vissza kell fognia az alkoholfogyasztását, hiszen a képen nem az a lány volt, akit ő látni szeretett volna. A nagymamája - aki egyébként mindig édességekkel halmozta el - is megjegyezte, hogy Jelly jól kikerekedett, ez pedig az utolsó löketet adta a lánynak.

Élet az alkohol után

Miután Jelly eldöntötte, hogy ennek az életmódnak itt véget kell vetni, elkezdett rendszeres otthoni edzéseket végezni, de még nem mondott le teljesen az alkoholról. Amikor azonban pár hét után elkezdte látni az edzések eredményeit, teljes mértékben felhagyott az italfogyasztással, szerinte egyszerűen lehetetlen egészséges testben és lélekkel élni, ha az ember ennyit iszik.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

THIS IS ME ‼️⚠️please read 👇🏼 . This picture is being posted all over different accounts, and the hate under the picture of me is INSANE! 🤬 First of all saying it’s not the same person, it’s me in both but it’s 8 years between the pictures and a lot can happen in 8 years 🙌 it is not “all plastic surgery” either, I’ve had my boobs done which I’m open about... and I know I shouldn’t read the comments about me, but I was just hoping people would have stopped being judgmental nasty people, but NOPE😑 . This is years of hard work, working not only on my outside but also on my INSIDE! I love ME, I’ve done everything I’ve done for me. And for people to judge someone they don’t know that just shows what type of person you are 🤷🏼‍♀️ . I’m proud, I’ll always be proud, and I know who I am and how much I’ve fought to get where I am today. And I’ve not gotten where I am by judging other people 🙌 With that said, I also get so incredibly much love from you that do follow me here, and I feel forever grateful to have you in my life, without you I wouldn’t be where I am either ❤️ You inspire me, motivate me, support me and lift me up on so many occasions, so thank you for being you ❤️✨🙏

Jelly Devote (@jellydevote) által megosztott bejegyzés,

A lány négy hónap alatt csaknem 14 kilótól szabadult meg, a tippjei pedig a következőek:

  • Csak vizet igyál, a light üdítők sem jelentenek megoldást, ha fogyni akarsz.
  • Három nagy étkezés helyett öt-hatszor egyél kisebb adagokat, amik főként zöldségekből, jó zsírokból és fehérjéből állnak.
  • A gondolkodásmódodat ugyanúgy át kell alakítani, mint az életmódot.
  • Nem kell mindig nemet mondani: ha megkívánsz egy fánkot vagy egy pohár pezsgővel koccintasz, abból még nem lesz gond. Arra figyelj, hogy ezek a lehető legritkábban forduljanak elő.
  • Edzés nélkül nincs siker, mindennap legalább 30 percet mozogj.

Kívül-belül teljes a változás

Az influenszer csodás átalakulása sokak számára motiváló, nem véletlenül van az Instagramon félmilliónál is több követője. Oldalán tippeket ad azoknak, akik hasonló cipőben járnak, mint amiben egykor ő is, és rávilágít arra, hogy bárkinek lehet olyan alakja, mint neki, csak meg kell szabadulni a káros szenvedélyektől és megtalálni az örömet a mozgásban.

A cikk az ajánló után folytatódik

A nagy fogyással és az internetes hírnévvel új ajtók nyíltak ki Jelly előtt: ma már rengeteget utazik, és állítja, soha nem érezte még magát ilyen jól a bőrében. Elmondta, hogy ez az életmód is alkalmas arra, hogy tartani tudja az alakját, hiszen ha hotelszobákban éjszakázik, akkor is mindig van nála egy gumiszalag, amivel el tudja végezni az edzéseket. A korábbi teljes alkoholmegvonás helyett ma már kicsit megengedőbb magával szemben, hiszen kéthetente egy pohár bor vagy pezsgő még nála is belefér.

Ennyi kalória van az alkoholban: egyet azért büntetlenül ihatsz ezekből az italokból

Így spórolj kalóriát a koccintással: ezeket az ínycsiklandó italokat a diétád sem bánja.

(Borítókép forrása: jellydevote / Instagram)

Ezt is szeretjük