A legerősebb rákellenes őszi gyümölcsök listája
Tudod, hogy egészségesek, de ismered, pontosan milyen hatást is gyakorol szervezetedre a szilva, a szőlő vagy az áfonya?
A gyümölcs- és zöldségfogyasztás elengedhetetlen, ha minél tovább szeretnéd megőrizni egészségedet. Bizonyos gyümölcsök pedig kifejezetten jó választásnak tűnnek ebből a szempontból. Ismerd meg azokat az őszi finomságokat, melyek kimondottan magas antioxidáns tulajdonsággal bírnak.
Fekete áfonya - Észak-Amerikából
Az Észak-Amerikában őshonos fekete áfonya hazánkban elsősorban Sopron környékén és Vas megyében fordul elő. Borsó nagyságú termése nem csupán a vadételek remek kiegészítője, de a gyümölcs hamvaskék színe tanúskodik arról is, hogy a gyümölcs tele van antocianinokkal.
Ezek a vegyületek rendkívül erős antioxidáns tulajdonságukról ismertek, segítenek felvenni a harcot a káros szabadgyökökkel, így a fekete áfonya mind a daganatos, mind a szív- és érrendszeri betegedések megelőzésében hasznos lehet.
Magas C-vitamin-tartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert, és védi a kötőszöveteket. A benne található kempferol és ellágsav csökkenti a vér koleszterinszintjét, és ugyancsak közömbösíti a rákkeltő anyagokat.
Kékszőlő - és vörösbor
A fekete áfonyához hasonlóan a kékszőlő is gazdag antocianinokban. A gyümölcs rendszeres fogyasztása remek módszer, ha meg akarod előzni a daganatos betegségek kialakulását, hiszen a benne található fitovegyületek megakadályozzák a rákos sejtek szaporodását.
Flavonoidtartalma segít meggátolni a vérrögképződést, valamint csökkenti a káros, LDL-koleszterin szintjét a vérben.
Vörös egészség
A francia paradoxon néven elhíresült megfigyelés szerint a kékszőlőből készült vörösbor szívvédő hatással bír. A szakemberek arra a megállapításra jutottak, hogy, bár a franciák több zsíros ételt fogyasztanak, mint az átlag európai, kisebb gyakorisággal fordul elő náluk szív- és érrendszeri betegség. A magyarázat pedig a vörösborban lévő polifenoloknak köszönhető. A vegyületek már a gyomorba kerülve kifejtik szabadgyökellenes és gyulladásgátló hatásukat, valamint védelmet biztosítanak az artériáknak.
Szilva - székrekedés ellen is
Csakúgy, mint a kékszőlő és a fekete áfonya, a szilva is bővelkedik antocianinokban - ezt bizonyítja kékes színe is. A benne lévő fenolvegyület, a klorogénsav szintén hatékony antioxidáns. Kutatások szerint a szabadgyökök semlegesítése mellett az olyan környezeti rákkeltő anyagokat is pusztítja, mint a cigarettafüstben lévő nitrózamin. Kvercetintartalmának köszönhetően a rendszeres szilvafogyasztással megelőzhetsz olyan hormonfüggő daganatos betegségeket, mint az emlőrák. Ugyanakkor az LDL-koleszterin szintjét is hatékonyan csökkentheti a szervezetben.
Már nagyanyád is ismerte a szilva remek hashajtó hatását. Szorbitoltartalmának köszönhetően a bélben vizet köt meg, így serkenti az anyagcserét. Ha emésztésed lelassult, lefekvés előtt igyál meg egy-két deciliter szilvalevet.
Alma - mindennap
Talán még emlékszel az ovis versikére, mely szerint: mindennap egy alma az orvost távol tartja. Nos, a mondókában több igazság van, mint hinnéd. A gyümölcs tele van egészségügyi szempontból hasznos vegyülettel. Antocianin-tartalma mellett rendkívül gazdag C-vitaminban, így rákellenes hatású, illetve immunerősítő is. A benne lévő glutationnak köszönhetően fogyasztásával könnyebben legyőzheted a fertőzéseket, de a daganatos betegségeket is megelőzheted.
Az alma bővelkedik oldható rostokban, melyek nemcsak a kiegyensúlyozott emésztést segítik elő, de csökkentik az LDL-koleszterin artériákra gyakorolt káros hatását is. Így még a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben is védelmet nyújtanak.
A gomba ellenes plusz
A Micovag Plus hüvelykúp természetes eredetű összetevőkkel, tejsavval és kamillakivonattal egészíti ki a hüvelygomba kezelését. A tejsav visszaállítja a normál hüvelyi pH-t, így képes gátolni a gombák szaporodását, a kamillakivonat pedig enyhíti az égő érzést és csillapítja a kellemetlen viszketést. A Micovag Plus hüvelykúp a tünetek enyhítésével teszi teljessé a célzott gombaellenes terápiát. A gyógyszertárakban vény nélkül kapható gyógyászati segédeszköz.
A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!
Promóció
Nyersen és héjastól!
Az alma glutation-, valamint C-vitamin-tartalmához kizárólag nyersen juthatsz hozzá, ezek a vegyületek ugyanis hő hatására elbomlanak. Az alma héjában található antocianinok, valamint az oldható rostok pedig csak akkor gazdagíthatják étrendedet, ha nem hámozod meg a gyümölcsöt.
OLVASD EL EZT IS!
- gyümölcs
- táplálkozás
A 3 legerősebb rákellenes gyümölcs
- alma
- gyümölcs
A 3 legerősebb baktériumgyilkos gyümölcs őszre
- alma
- avokádó