A cukorbetegség természetes gyógymódjai
Néhány táplálkozási praktika segíti a diabétesz szinten tartását.

Dia

 	Fekete áfonya 	A fekete áfonya magas antioxidáns tartalma miatt védi az ereket. Javítja a diabétesz okozta rosszabb vérellátást, továbbá megelőzi a cukorbetegséggel összefüggésben kialakuló szemkárosodást. 	Kapcsolódó cikk: 	A 3 legerősebb baktériumgyilkos gyümölcs őszre »

Fekete áfonya

A fekete áfonya magas antioxidáns tartalma miatt védi az ereket. Javítja a diabétesz okozta rosszabb vérellátást, továbbá megelőzi a cukorbetegséggel összefüggésben kialakuló szemkárosodást.

Kapcsolódó cikk:
A 3 legerősebb baktériumgyilkos gyümölcs őszre »

Dia

	Fahéj	A kettes típusú cukorbetegség esetében segíti a vércukorszint szabályozását. Egyes természetes vegyületei javítják az inzulinfunkciót: napi fél kiskanálnyi mennyiség is leviszi a vércukrot.	Kapcsolódó cikk:	Így használd a fahéjat puffadás és köhögés ellen! »

Fahéj

A kettes típusú cukorbetegség esetében segíti a vércukorszint szabályozását. Egyes természetes vegyületei javítják az inzulinfunkciót: napi fél kiskanálnyi mennyiség is leviszi a vércukrot.

Kapcsolódó cikk:
Így használd a fahéjat puffadás és köhögés ellen! »

Dia

 	Gymnema sylvestre 	Az indiai gyógynövény, a Gymnema sylvestre javítja a vércukorszint szabályozását, néha még csökkenti is az inzulin vagy egyéb diabéteszre szedett gyógyszer szükséges mennyiségét.

Gymnema sylvestre

Az indiai gyógynövény, a Gymnema sylvestre javítja a vércukorszint szabályozását, néha még csökkenti is az inzulin vagy egyéb diabéteszre szedett gyógyszer szükséges mennyiségét.

Dia

 	B-vitaminok 	A B-vitaminok segítik a glükóz energiává alakításában szerepet játszó enzimek szintézisét, és mérséklik a diabétesz által okozott idegsejtpusztulás mértékét. Elsősorban állati eredetű táplálékok, valamint a krumpli és a banán tartalmaznak B-vitamint. 	Kapcsolódó cikk: 	Jó női bajokra, bőrszépítő és antidepresszáns - Mi az? »

B-vitaminok

A B-vitaminok segítik a glükóz energiává alakításában szerepet játszó enzimek szintézisét, és mérséklik a diabétesz által okozott idegsejtpusztulás mértékét. Elsősorban állati eredetű táplálékok, valamint a krumpli és a banán tartalmaznak B-vitamint.

Kapcsolódó cikk:
Jó női bajokra, bőrszépítő és antidepresszáns - Mi az? »

Dia

 	Halolaj 	A halolajak növelik a jó - HDL - koleszterin mennyiségét és csökkentik a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. A halolaj kapszula szedésével csökkenthető a diabétesz következtében kialakuló érproblémák esélye.

Halolaj

A halolajak növelik a jó - HDL - koleszterin mennyiségét és csökkentik a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. A halolaj kapszula szedésével csökkenthető a diabétesz következtében kialakuló érproblémák esélye.

Dia

 	Króm 	A króm csökkenti a cukorbetegek vércukor- és LDL - vagyis káros - koleszterinszintjét. Emellett emeli a HDL - vagyis a jótékony - koleszterin szintjét a vérben. A krómtartalmú ételek közt találhatók a teljes kiőrlésű gabonapelyhek, a burgonya, a szilva.

Króm

A króm csökkenti a cukorbetegek vércukor- és LDL - vagyis káros - koleszterinszintjét. Emellett emeli a HDL - vagyis a jótékony - koleszterin szintjét a vérben. A krómtartalmú ételek közt találhatók a teljes kiőrlésű gabonapelyhek, a burgonya, a szilva.

Dia

 	Magnézium 	Újabb tanulmányok a magnézium szerepét hangsúlyozzák a diabétesz kezelésében. Sok cukorbeteg szervezetében kevés a magnézium, ami akadályozza az inzulin felhasználását, és késlelteti a sebgyógyulást. Az olajos magvak, a sötétzöld levélzöldségek, valamint a teljes kiőrlésű lisztfélék mind gazdag magnéziumforrások. 	Kapcsolódó cikk: 	A magnéziumhiány tünetei »

Magnézium

Újabb tanulmányok a magnézium szerepét hangsúlyozzák a diabétesz kezelésében. Sok cukorbeteg szervezetében kevés a magnézium, ami akadályozza az inzulin felhasználását, és késlelteti a sebgyógyulást. Az olajos magvak, a sötétzöld levélzöldségek, valamint a teljes kiőrlésű lisztfélék mind gazdag magnéziumforrások.

Kapcsolódó cikk:
A magnéziumhiány tünetei »

Dia

 	E-vitamin 	Az E-vitamin megakadályozza az érfalakban a plakk képződést, így védi az ereket a cukorbetegséggel összefüggésben gyakran kialakuló keringési problémáktól. Elsősorban olajos magvakban található a vitamin, ám gyakran érdemesebb nagyobb dózisban, kapszula formájában fogyasztani. 	Kapcsolódó galéria: 	Rákellenes, immunerősítő és bőrszépítő - Mi az? »

E-vitamin

Az E-vitamin megakadályozza az érfalakban a plakk képződést, így védi az ereket a cukorbetegséggel összefüggésben gyakran kialakuló keringési problémáktól. Elsősorban olajos magvakban található a vitamin, ám gyakran érdemesebb nagyobb dózisban, kapszula formájában fogyasztani.

Kapcsolódó galéria:
Rákellenes, immunerősítő és bőrszépítő - Mi az? »

Dia

 	Ginkgo 	A ginkgo biloba - a köznyelvben páfrányfenyőként ismert növény - hatásos ellenszere lehet a diabétesz egyik gyakori szövődménye, a retinopátia ellen. 	Kapcsolódó cikk: 	Így használd a ginkgo bilobát »

Ginkgo

A ginkgo biloba - a köznyelvben páfrányfenyőként ismert növény - hatásos ellenszere lehet a diabétesz egyik gyakori szövődménye, a retinopátia ellen.

Kapcsolódó cikk:
Így használd a ginkgo bilobát »

Dia

	Szója	A szója, illetve a belőle készült ételek - például a tofu - fogyasztása kimondottan ajánlott cukorbetegek számára. Javítja a vércukorszint szabályozását.	Kapcsolódó cikk:	A 4 legerősebb öregedésgátló táplálék »

Szója

A szója, illetve a belőle készült ételek - például a tofu - fogyasztása kimondottan ajánlott cukorbetegek számára. Javítja a vércukorszint szabályozását.

Kapcsolódó cikk:
A 4 legerősebb öregedésgátló táplálék »

Dia

 	Ginseng 	A tradicionális kínai orvoslás régóta ismeri a ginseng egészségre gyakorolt sokfajta jótékony tulajdonságát. Egyfelől direkt vércukorszint-csökkentő hatással bír, másrészt serkenti az inzulin felszabadulását a hasnyálmirigyben. 	Kapcsolódó cikk: 	A 3 leghatásosabb természetes immunerősítő »

Ginseng

A tradicionális kínai orvoslás régóta ismeri a ginseng egészségre gyakorolt sokfajta jótékony tulajdonságát. Egyfelől direkt vércukorszint-csökkentő hatással bír, másrészt serkenti az inzulin felszabadulását a hasnyálmirigyben.

Kapcsolódó cikk:
A 3 leghatásosabb természetes immunerősítő »

Dia

 	Cink 	A cink a magnéziumhoz hasonlóan segíti a szervezetben az inzulin felhasználását. Fogyasztását hosszútávon réz szedésével kell kiegészíteni. Természetes cinkforrások a fehérjében gazdag élelmiszerek, például a marhahús, a baromfihús, a tojás, a tenger gyümölcsei. 	Kapcsolódó cikk: 	Vágyébresztő, vírusölő és ránctalanító - Mi az? »

Cink

A cink a magnéziumhoz hasonlóan segíti a szervezetben az inzulin felhasználását. Fogyasztását hosszútávon réz szedésével kell kiegészíteni. Természetes cinkforrások a fehérjében gazdag élelmiszerek, például a marhahús, a baromfihús, a tojás, a tenger gyümölcsei.

Kapcsolódó cikk:
Vágyébresztő, vírusölő és ránctalanító - Mi az? »

Dia

	Taurin - bárányhús	A taurin nevű aminosav elősegíti az inzulin felszabadulását, valamint megakadályozza az éren belüli vérrögképződést - ami infarktust okozhat. Elsősorban állati eredetű táplálékok, például a hal, bárányhús és a belsőségek tartalmazzák.

Taurin - bárányhús

A taurin nevű aminosav elősegíti az inzulin felszabadulását, valamint megakadályozza az éren belüli vérrögképződést - ami infarktust okozhat. Elsősorban állati eredetű táplálékok, például a hal, bárányhús és a belsőségek tartalmazzák.

Dia

 	Keserű uborka 	Egyes kutatások szerint a keserű uborka páratlan természetes gyógymód lehet a cukorbetegségre. Csökkenti a vércukorszintet, mégpedig úgy, hogy nem több inzulin bevitelét biztosítja, hanem a szervezet saját inzulinjának a felhasználását teszi hatékonyabbá. 	Kapcsolódó cikk: 	Az uborka 3 áldásos egészségügyi hatása »

Keserű uborka

Egyes kutatások szerint a keserű uborka páratlan természetes gyógymód lehet a cukorbetegségre. Csökkenti a vércukorszintet, mégpedig úgy, hogy nem több inzulin bevitelét biztosítja, hanem a szervezet saját inzulinjának a felhasználását teszi hatékonyabbá.

Kapcsolódó cikk:
Az uborka 3 áldásos egészségügyi hatása »

Dia

 	Kávé 	Egy ausztrál kutatás bizonyította, hogy a kávét rendszeresen fogyasztóknál kisebb eséllyel alakul ki cukorbetegség, sőt, ha többször is iszol feketét naponta - mondjuk két-három alkalommal -, akár 25%-kal csökkentheted a diabétesz esélyét. 	Kapcsolódó cikk: 	4 sosem hallott tény a kávéról »

Kávé

Egy ausztrál kutatás bizonyította, hogy a kávét rendszeresen fogyasztóknál kisebb eséllyel alakul ki cukorbetegség, sőt, ha többször is iszol feketét naponta - mondjuk két-három alkalommal -, akár 25%-kal csökkentheted a diabétesz esélyét.

Kapcsolódó cikk:
4 sosem hallott tény a kávéról »

Dia

	Hüvelyesek	A bab és borsó tele vannak oldható rostokkal, melyek csökkentik a koleszterinszintet. Emellett vízben oldódva kocsonyás bevonatot képeznek a gyomorban, lassítva ezzel az emésztést - ami a hirtelen vércukorszint-emelkedés alapfeltétele.	Kapcsolódó cikk:	Egyetlen ételcsoport, ami segít leszámolni a túlsúllyal »

Hüvelyesek

A bab és borsó tele vannak oldható rostokkal, melyek csökkentik a koleszterinszintet. Emellett vízben oldódva kocsonyás bevonatot képeznek a gyomorban, lassítva ezzel az emésztést - ami a hirtelen vércukorszint-emelkedés alapfeltétele.

Kapcsolódó cikk:
Egyetlen ételcsoport, ami segít leszámolni a túlsúllyal »

Ezt is szeretjük
Fotó: