3 intenzív módszer, amivel biztos a súlyvesztés

Bombabiztos stratégiát keresel, mellyel gyorsan érhetsz el látványos változást? Ezt a hármat ki kell próbálnod.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Diétád mellett a rendszeres edzések is elengedhetetlenek a karcsúság eléréséhez. Ha még nem döntötted el, melyik mozgásprogramhoz lenne hosszú távon is kitartásod, vagy már kipróbáltál néhány edzéstípust, de az elmaradt siker elvette a kedved a folytatástól, itt az ideje, hogy kiderítsd, melyik az, ami megfelel egyéni igényeidnek, ugyanakkor rendkívüli hatékonysággal bír. Ha ugyanis rátalálsz a valóban látványos zsírégetést eredményező edzésre, lelkesedésed is fokozódik, és biztosan nem hagyod otthon a sportfelszerelést.

Minden mozgásforma hadat üzen a többletkilóknak, ám a leghatékonyabbak kombinált támadást jelentenek a kalóriák ellen. Lendületbe hozzák anyagcserédet, intenzíven égetik a zsírt, és állóképességedet is fokozzák. Eközben a kitűnő hangulatról is gondoskodnak, így észre sem veszed, hogy komoly testsúlycsökkentő programban veszel részt. A következő háromra ez mind igaz.

Sokoldalú alakformálás: fitnesz-köredzés

Az edzőtermek világáról a hatalmas súlyok emelgetése jut eszedbe? Mielőtt hátat fordítanál a fitneszközpont bejáratának, próbáld ki a köredzést! Sőt, akkor sem kell lemondanod róla, ha nem vonz a konditermek világa, egyszerű kézi- és bokasúlyzókkal ugyanis otthon is végezheted a gyakorlatokat.

A köredzés lényege, hogy egy testrészedet csak rövid ideig terheled, majd azonnal átváltasz a következő izomcsoportra. A 10-15 perces lendületes bemelegítés után következik a tesztkör, melyben kis súlyok segítségével egész testedet átmozgathatod. A módszer hatására élénkül a vérkeringés, és fokozódik az anyagcsere. Ezután gépek vagy otthoni eszközök segítségével végezz hat-nyolc gyakorlatsort, melyek megdolgoztatják a váll, a mellkas, a has, a fenék és a láb izmait. Ne gondolj végtelen sorozatokra, 15-20 ismétlés is elegendő. Mivel gyorsan váltogatod a mozgásformákat, az edzés alatt folyamatos a zsírégetés. Ha növekszik kitartásod, a kört újra megismételheted.

Hol próbálhatod ki?
Olivia Női Fitness Stúdió, 1086 Budapest, József krt. 63.
Web: www.oliviafitness.hu

Az edzés néhány levezető gyakorlattal és nyújtással zárul. Mindössze 45 perc, és garantáltan távoznak a kalóriák - nemcsak az edzés alatt, de a következő órákban is, ugyanis nyugalmi anyagcseréd is magasabb sebességre kapcsol.

Karcsúsító korcsolya, jég nélkül: Slide

Bár a legtöbben könnyed, vidám csúszkálásnak gondolják, a Slide-edzés hihetetlen erővel számolja fel a kalóriákat. A műkorcsolya és a síelés elemeit ötvözi, de akkor is bátran belevághatsz, ha sem sítalp, sem korcsolya nem volt még a lábadon.

Az edzés során egy különleges szőnyeg és egy speciális cipő segítségével, a csúszómozdulatok hatására percek alatt beindul a zsírégetés. Az edzés első részében a szabad csúszkálás megemeli pulzusszámodat, és lendületbe hozza izmaid vérellátását. Sérüléstől nem kell tartanod, ez a mozgásforma nem terheli az ízületeket.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Mielőtt kifulladnál, következik az erősítő szakasz: a hagyományos alakformáló gyakorlatok itt dupla erővel faragják le a kilókat, a csúszós talajon ugyanis sokkal erőteljesebben dolgoznak izmaid, és a legproblémásabb testrészekről is eltűnik a zsírréteg.

A hárompercenként váltakozó, minden stílust felsorakoztató zene gondoskodik kitartásodról. Az edzés után pedig energiával feltöltődve indulhatsz haza, nem utolsósorban azzal a tudattal, hogy 800 kalóriát is elégettél egy óra alatt.

Hol próbálhatod ki?
Roxan Fitness Club, 1054 Budapest, Akadémia u. 11.
Web: www.roxanfitness.com

Frissítő zsírégetés: aquafitnesz

Az aquafitnesz segítségével egyszerre vehetsz részt egy aerobikórán és egy kemény alakformáló edzésen, ráadásul közben felfrissülsz, és jól is érzed magad. Az edzés zsírégető hatása a víztömeg ellenállásában rejlik, a szárazföldön könnyedén elvégezhető mozdulatsorok itt sokszorosan megdolgoztatják izmaidat.

Választhatsz a sekély vagy a mélyvízi változat között, elsüllyedéstől nem kell tartanod, speciális úszóöv kerül ugyanis a mellkasod köré, mely biztosítja, hogy fejed végig a felszínen maradjon.

A változatos eszközökkel minden testrészedet centiméterekkel karcsúsíthatod. Ne tévesszenek meg a pillekönnyű súlyzók se - ha a vízben emelgeted őket, érzed majd, mekkora izommunka szükséges a gyakorlatokhoz. A víz alatti steppadon ugrálva állóképességed növelése is garantált. Az aquafitnesz előnyei közé tartozik továbbá, hogy nagy túlsúly esetén is biztonságos.

Hol próbálhatod ki?
MOM Wellness Központ, 1123 Budapest, Alkotás út 53.
Web: www.momwellness.hu

Az egyszerűen követhető, de intenzív gyakorlatok révén rövid időn belül sikerélményre számíthatsz, és amint megszokod a vízi eszközökkel végzett sport sajátos körülményeit, az eleinte mulatságos mozdulatokból hamarosan komoly fogyást eredményező edzés születik.

Ezt is szeretjük