Finomak, mint a chips, de nem hizlalnak: így készítsd el otthon a zöldségropogósokat
A zöldségchipszeket lelkiismeret-furdalás nélkül ropogtathatod. Ezek a legjobb variációk!

Finomak, mint a chips, de nem hizlalnak: így készítsd el otthon a zöldségropogósokat
Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Nyerd meg az 50x200 ezer forint egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

beauty and style

Skótkockás őszi körmök egyszerűen, 3 hétköznapi színnel »

Magas sarkú cipő pamutzoknival: egyre többen hordják így »

Gyors smink, amire hétfő reggel is lesz időd: eltünteti a hétvége nyomait »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Végre egy igazán egészséges és finom nassolnivaló, amiből tényleg degeszre eheted magadat! Készítsd el a lehető legváltozatosabban, az idénynek megfelelő zöldségekből. Most van választék bőven, tökéletes alap lehet a cukkini, az édesburgonya, a zeller, a zöldbab és a sárgarépa. Fontos, hogy ne olajban, hanem sütőben süsd a zöldségeket.

Hozzávalók:

  • 1 db cukkini
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db sárgarépa
  • 1 evőkanál olivaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket mosd meg, szárítsd meg, és vágd nagyon vékony karikákra. Ha azt akarod, hogy azonos vastagságúak legyenek, reszeld le uborkaszeletelőn, vagy vágd azonos nagyságú hasábokra. Sorakoztasd a zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg kevés olívaolajjal, és fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal. 

Süsd 170 fokos sütőben körülbelül 40 perc alatt ropogósra. Ha elég vékonyak, ennyi idő alatt jól átsülnek. Félidőben érdemes átforgatni, hogy egyenletesen piruljanak. Ugyancsak népszerű, kicsit extrább variáció, ha a zöldségeket megszórod parmezánnal. Melegen ne takard le, mert akkor megpuhulnak.

Blog.hu ajánló