Finomak, mint a chips, de nem hizlalnak: így készítsd el otthon a zöldségropogósokat
A zöldségchipszeket lelkiismeret-furdalás nélkül ropogtathatod. Ezek a legjobb variációk!
Végre egy igazán egészséges és finom nassolnivaló, amiből tényleg degeszre eheted magadat! Készítsd el a lehető legváltozatosabban, az idénynek megfelelő zöldségekből. Most van választék bőven, tökéletes alap lehet a cukkini, az édesburgonya, a zeller, a zöldbab és a sárgarépa. Fontos, hogy ne olajban, hanem sütőben süsd a zöldségeket.
Zöldségropogós
Hozzávalók
- 1 db cukkini
- 1 db fehérrépa
- 1 db sárgarépa
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A zöldségeket mosd meg, szárítsd meg, és vágd nagyon vékony karikákra. Ha azt akarod, hogy azonos vastagságúak legyenek, reszeld le uborkaszeletelőn, vagy vágd azonos nagyságú hasábokra. Sorakoztasd a zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg kevés olívaolajjal, és fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal.
Süsd 170 fokos sütőben körülbelül 40 perc alatt ropogósra. Ha elég vékonyak, ennyi idő alatt jól átsülnek. Félidőben érdemes átforgatni, hogy egyenletesen piruljanak. Ugyancsak népszerű, kicsit extrább variáció, ha a zöldségeket megszórod parmezánnal. Melegen ne takard le, mert akkor megpuhulnak.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept