Finomak, mint a chips, de nem hizlalnak: így készítsd el otthon a zöldségropogósokat
A zöldségchipszeket lelkiismeret-furdalás nélkül ropogtathatod. Ezek a legjobb variációk!

Finomak, mint a chips, de nem hizlalnak: így készítsd el otthon a zöldségropogósokat
Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

A '80-as évek divatjából merít a magyar tervező: csodálta az anyukája ruháit »

Extra száraz kezeken teszteltük az SOS bőrspray-t: nem azt kaptuk, amit vártunk »

Farmerhatású manikűr pofonegyszerűen: különleges, és gyorsan elkészül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Végre egy igazán egészséges és finom nassolnivaló, amiből tényleg degeszre eheted magadat! Készítsd el a lehető legváltozatosabban, az idénynek megfelelő zöldségekből. Most van választék bőven, tökéletes alap lehet a cukkini, az édesburgonya, a zeller, a zöldbab és a sárgarépa. Fontos, hogy ne olajban, hanem sütőben süsd a zöldségeket.

Hozzávalók:

  • 1 db cukkini
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db sárgarépa
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket mosd meg, szárítsd meg, és vágd nagyon vékony karikákra. Ha azt akarod, hogy azonos vastagságúak legyenek, reszeld le uborkaszeletelőn, vagy vágd azonos nagyságú hasábokra. Sorakoztasd a zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg kevés olívaolajjal, és fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal. 

Süsd 170 fokos sütőben körülbelül 40 perc alatt ropogósra. Ha elég vékonyak, ennyi idő alatt jól átsülnek. Félidőben érdemes átforgatni, hogy egyenletesen piruljanak. Ugyancsak népszerű, kicsit extrább variáció, ha a zöldségeket megszórod parmezánnal. Melegen ne takard le, mert akkor megpuhulnak.

Blog.hu ajánló