A klasszikus szegedi halászlé

Forrón és csípősen az igazi

A bajai mellett a szegedi halászlé a legnépszerűbb idehaza, készítsd el mindkettőt!

Egy jól sikerült, sűrű, friss halból készült halászlénél nem is kell jobb ebéd, mellé egy jó pohár vörösbor vagy rosé passzol, és persze a jó társaság.

Előbb-utóbb mindenki megtalálja a saját ízlésének legjobban megfelelő változatot, próbálgasd te is, hogy neked hogy ízlik a legjobban!

Szegedi halászlé

Hozzávalók:

  • 2,5 liter víz
  • 1 kg vegyes - csuka, ponty, busa - halszelet
  • 50 dkg pontyfilé
  • halikra, tej - ízlés szerint
  • 6 evőkanálnyi pirospaprika
  • 4 közepes vöröshagyma
  • 2 tv paprika
  • 2 paradicsom
  • só, egy kanálnyi egész bors
  • zsiradék a hagymához
  • ízlés szerint csípős paprika vagy paprikakrém

Elkészítés ideje:

Két és fél óra.

Elkészítés menete:

A halszeleteket - vagy akár fejet, uszonyt - tisztítsd meg, darabold fel, majd tedd félre. A hagymát kockázd fel, és zsiradékon fonnyaszd meg. Amíg szépen összeesik, darabold fel a paprikát, paradicsomot. Egy közepes lábasba tedd a megfonnyasztott hagymát, a halszeleteket, a paprikát, a paradicsomot és a fűszereket, és körülbelül öt-hat deci vízben főzd őket addig, amíg a hal húsa a szálkákról le nem fő.

Ha ez megvan, akkor passzírozd át az így kapott levet egy nagyobb lábasba. A halfilét darabold fel ízlés szerint, tedd a passzírozott lébe, öntsd fel a maradék vízzel, ízesítsd még hangulatod szerint, tedd bele a csípős paprikát és a belsőségeket, majd főzd készre 15-20 perc alatt, akkor jó, ha a hal húsa puhára főtt, addigra minden jó lesz benne.

Magyaros receptek az ország minden tájáról

A magyar konyha végtelenül változatos, mutatunk néhány példát, a sort pedig a végtelenségig folytathatod.

7 isteni, hagyományos étel itthonról

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük