Sóban sült kacsa

Mennyei és olajmentes

A sóban sütés módszerével mennyei húsételeket készíthetsz. Szárnyasokhoz különösen ajánlott ez a konyhatechnikai eljárás.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a Skanzenbe: 3 darabot sorsolunk ki!

Nyerj képes enciklopédiát, és ismerjétek meg együtt a világ titkait!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Nem kell többé macerázni a gluténmentes étrenddel - Bármilyen diétát követsz, innen tudsz rendelni (x)

Újabb előrelépés a rákgyógyításban – Még inkább személyre szabott lehet a kezelés (x)

Alföldi Róbert gondolatai a vágyról - Ő sem mindig tudja, mit higgyen szerelemről (x)

A legyegyszerűbb frizurák, ha nyári esküvőre vagy hivatalos - Ékszerekkel mutatjuk

Jellegzetes folyás, viszketés is lehet a tünete - Mit mond a nőgyógyász a Candidáról?

beauty and style

Csak fújni kell az új körömlakkot - Nem lehet elrontani a manikűrt! »

Nincsenek pigmentjeik: elképesztően gyönyörű fotók albínókról »

Felcsavarta, megkötötte: elképesztően dögös lett a sima fehér póló »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sóban sütéstől sok háziasszony ódzkodik, de a félsz elsősorban abból adódik, hogy nem ismerik ezt a remek konyhatechnikai eljárást. A sóban sült húsok egyenletesen vezetik a hőt, így még a legvastagabb hússzeletek is könnyedén átsülnek.

A kacsasült elkészítésének a són való sütés a legjobb módja. Még csak zsiradékra sem lesz hozzá szükséged, mert a húsból pont szaftos mennyiség sül ki. Próbáld ki receptünket!

Sóban sült kacsa

Hozzávalók:

  • 1 kg só
  • 6 kacsacomb
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ág citromfű vagy kakukkfű

A kacsacombokat mosd meg alaposan, majd a bőrüket sóval dörzsöld be, hogy ízletes legyen. Szórd egy tepsibe az összes t, és tedd bele a combokat. Önts a ra egy kis vizet, hogy a hús könnyebben tudjon párolódni, szórj a tetejére a kakukkfűből és a felaprított fokhagymából, majd fedd le a tetejét a tespitetővel vagy alufóliával.

Előmelegített sütőben egy órán keresztül süsd, majd vedd le a tetejét, és süsd még két-két és fél órát attól függően, hogy Tás mennyire volt öreg. Időnként forgasd meg a kacsát, hogy alaposan átsüljön minden része. Amikor szép pirosra sült, már tálalhatod is.

Blog.hu ajánló