5 laktató wellness-saláta 800 forint alatt

Általában nem jellemző a salátákra, hogy drágák lennének, de a következő öt recept még a megszokottnál is olcsóbb. Dobd össze a fogadra valót!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Amikor a hőmérő a negyvenet csapdossa, ritkán támad kedvünk egy nehéz, zsíros étel elfogyasztásához, inkább a könnyű fogásokat részesítjük előnyben.

20 extra hatékony zsírégető zöldség

Nézegess képeket!

Elolvasom

A saláták pedig különösen népszerűek nyáron, hiszen a rengeteg friss zöldség és gyümölcs szinte könyörög, hogy használd fel őket.

Tzatziki

Hozzávalók:

  • 1 nagy natúr joghurt
  • 1 uborka
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • bors

Ahány ház, annyi receptje van a tzatziki elkészítésének. Van, aki lereszeli, van, aki vékonyan felszeleteli az uborkát.

Csak keverd össze a dresszinghez a hozzávalókat, majd öntsd rá az uborkára. Ízlés szerint fűszerezd, ha szereted, akkor még kaprot is tehetsz hozzá. Hidegen fogyasztandó.

Ecetes burgonyasaláta

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 lilahagyma
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál ecet
  • 1-2 kávéskanál cukor
  • bors

A burgonyát főzd meg héjában, majd hámozd meg, és karikázd fel. Várd meg, amíg kihűl. A hagymát szintén karikázd fel. A többi hozzávalóból készíts öntetet, és vízzel annyira hígítsd fel, hogy ellepje a krumplit és a hagymát. Tedd hűtőbe, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek.

Tojásos répasaláta

Hozzávalók:

  • 30 dkg trappista sajt
  • 4 főtt tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 sárgarépa
  • petrezselyem
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 pohár tejföl
  • bors

A sajtot reszeld le, keverd össze az apróra vágott tojásokkal, a finomra vágott hagymával, a lereszelt vagy vékonyra vágott répákkal és némi metélt petrezselyemmel. A majonézt keverd össze a tejföllel, sózd, borsozd, majd öntsd a salátára. Tedd a hűtőbe pár órára, hogy összeérjenek az ízek.

Babsaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg fehérbab
  • 1 pohár tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 tojás sárgája
  • kevés cukor
  • ecet

A babot egy éjen keresztül áztasd, másnap sós vízben főzd puhára. A tűzről levéve a levét kevéske sóval, ecettel, csipetnyi cukorral salátalének készítsd el, és hagyd a babot abban kihűlni. A tojás sárgáit keverd el a tejföllel és kevéske bablével. Vágd vékony karikákra a hagymát, sózd be, és fél órán keresztül hagyd állni. Mosd le róla a sót. Végül a tejfölös öntetet keverd össze a babbal és a hagymával.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Görög saláta

Hozzávalók:

  • 1 kígyó uborka
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 db paprika
  • 2-3 paradicsom
  • 10-15 dkg fetasajt
  • olajbogyó
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál citromlé
  • oregánó
  • bors

A hozzávalókat kockázd fel, és keverd össze. Az olajból, a citromléből és a fűszerekből készítsd el az öntetet, és forgasd bele a salátát. Tálalásig tárold a hűtőben.

Ezt is szeretjük