4 gyors karcsúsító tészta
Ne aggódj a kalóriák miatt!
Nem akarsz nehéz ételeket fogyasztani, de mégis főtt ételre vágysz? Kikerekedni sem szeretnél? A megoldás egy finom tészta!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Bundás, meleg szobacsizma házilag, varrás nélkül - Imádni fogod! »

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Brokkolis-tonhalas tészta

Hozzávalók:

  • 20 dkg penne tészta
  • 30 dkg brokkoli
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál almaecet
  • 1 evőkanál mustár
  • 30 dkg konzerv tonhalfilé
  • feketebors
  • póréhagyma
  • 30 dkg paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem

A tésztát szórd forrásban lévő vízbe, enyhén sózd meg, majd pár perccel a főzési idő vége előtt a rózsáira szedett brokkolit is tedd a vízbe, és együtt főzd készre. Közben az olívaolajat, az ecetet, a mustárt és a borsot keverd össze egy tálban.

A tonhaldarabokat, a karikákra vágott póréhagymát, a kockákra vagy cikkekre darabolt paradicsomot tedd hozzá. A brokkolis tésztát szűrd le, és forgasd bele a tonhaldarabokkal összekevert öntetbe. Petrezselyemmel díszítsd.

Cukkínis-spárgás spagetti

Hozzávalók:

  • 1 póréhagyma
  • 1 csirkemellfilé
  • 1 cukkíni
  • 6-8 spárga
  • 1 paradicsom
  • 30 dkg spagetti
  • 5 dkg margarin
  • 1dl főzőtejszín
  • tárkony
  • petrezselyem
  • bors

A spagettit lobogó forró vízben tedd fel főni. Egy serpenyőben olvassz fel egy kevés margarint, erre szórd rá a karikára vágott póréhagymát, párold meg, majd add hozzá a kockára vágott csirkemellfilét. Kevergetve jól süsd át. Add hozzá a vékonyra vágott cukkínit, az 1-2 cm-es rudakra vágott spárgát és az apró kockára vágott paradicsomot is. Fűszerezd sóval, borssal, tárkonnyal és petrezselyemmel, majd forrald össze a főzőtejszínnel. Egy-két csepp citromlével savanyítható. Ha kész, keverd össze a meleg spagettivel.

Paradicsomos tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 60 dkg főtt kagylótészta
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 paradicsom
  • 3 dl zöldségleves - kockából is lehet
  • őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 szál bazsalikom
  • 4 főtt tojás
  • 20 dkg sajt

A puhára főtt, lecsepegtetett kagylótésztát tedd tálba, és olívaolajjal keverd el. Egy serpenyőben, forró olajon pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát, add hozzá a paradicsompürét, a kisebb kockákra vagdalt paradicsomot, és öntsd fel a zöldséglevessel. Ha felforrt, sóval, borssal, zúzott fokhagymával, aprított petrezselyemmel, bazsalikommal fűszerezd. Közepes tűzön főzd tejszín-sűrűségűre, hűtsd ki, és öntsd a tésztára. Az egészet lazán keverd össze, és fél órára tedd hűtőbe. Tálaláskor a paradicsomos tésztasalátát halmozd tányérra, rakd körbe a cikkekre vágott főtt tojással, és halmozd a tetejére a vékony csíkokra metélt sajtot.

Vitamin spagetti

Hozzávalók:

  • 15-20 dkg spagettitészta
  • 10 dkg zöldbab
  • 4 dkg sárgarépa
  • 6 dkg vöröshagyma
  • 2 dkg olaj
  • 5-6 zellerlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • paradicsompüré

Az igen apróra felkockázott sárgarépát, vöröshagymát, zöldbabot, zellerlevelet, fokhagymát párold meg az olajon, majd add hozzá a paradicsompürét, sót, őrölt borsot, és főzd puhára. A spagettit sós vízben főzd meg, de vigyázz, hogy még rágható maradjon. Ha kész, öntsd le róla a vizet, és keverd össze a zöldséges mártással. Ha szereted, tehetsz a mártásba ketchupot is főzés közben. Tálalás után ízes reszelt sajtot szórj a tetejére.

Blog.hu ajánló