Kapros-tejfölös csirke
Ínycsiklandó, friss ízekre vágysz? Bár a kerti zöldségekre még kicsit várni kell, ezzel a kapros finomsággal tavaszt csempészhetsz az asztalra.
Egy rohanós nap után jólesik egy kis kényeztetés az ízlelőbimbóknak is. Az egytálételekkel nem kell sokat vacakolni, mégis teljes értékű vacsorát készíthetsz.
A kapor frissessége egy könnyed fehérborral egészül ki igazán, ha viszont a gyerekek is esznek belőle, akkor hagyd ki belőle.
Kapros-tejfölös csirke
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- 50 dkg burgonya
- 450 g tejföl
- 2 csokor kapor
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- bazsalikom
- olívaolaj
Elkészítés ideje:
Körülbelül 40 perc.
Elkészítés menete:
A krumplit pucold meg, és vágd kockákra. A csirkét szintén vágd darabokra, és dobáld bele egy tepsibe a krumplival együtt. Majd add hozzá a felaprított hagymát, a fokhagymát, a kaprot, és locsold meg az egészet olívaolajjal.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A fűszerezés egyszerű, mégis gazdag ízű lesz az étel. Sózd, borsozd, és ízesítsd bazsalikommal, majd az egészet forgasd össze, hogy mindenhova jusson belőlük. Lefedve, 200 fokon süsd addig, míg megpuhul. Miután készre sült, keverd össze egy kis tejföllel, majd tedd vissza a sütőbe fólia nélkül, hogy egy kicsit megpirulhasson.
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- gomba
Csirke bakonyi módra
- csirke
- húsételek
Ropogós csirkecombfilé
- csirke
- lasagne