Kapros-tejfölös csirke
40 perces vacsora
Ínycsiklandó, friss ízekre vágysz? Bár a kerti zöldségekre még kicsit várni kell, ezzel a kapros finomsággal tavaszt csempészhetsz az asztalra.

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Bringával mész dolgozni? Így öltözz fel sikkesen! »

Csodás, házi sampon sűrű hajmosáshoz: nincsenek benne kemikáliák »

Mindenki a nőre figyel fel benned, ha ezt a színt viseled »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy rohanós nap után jólesik egy kis kényeztetés az ízlelőbimbóknak is. Az egytálételekkel nem kell sokat vacakolni, mégis teljes értékű vacsorát készíthetsz.

A kapor frissessége egy könnyed fehérborral egészül ki igazán, ha viszont a gyerekek is esznek belőle, akkor hagyd ki belőle.

Kapros-tejfölös csirke

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 50 dkg burgonya
  • 450 g tejföl
  • 2 csokor kapor
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • bazsalikom
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

Körülbelül 40 perc.

Elkészítés menete:

A krumplit pucold meg, és vágd kockákra. A csirkét szintén vágd darabokra, és dobáld bele egy tepsibe a krumplival együtt. Majd add hozzá a felaprított hagymát, a fokhagymát, a kaprot, és locsold meg az egészet olívaolajjal.

A fűszerezés egyszerű, mégis gazdag ízű lesz az étel. Sózd, borsozd, és ízesítsd bazsalikommal, majd az egészet forgasd össze, hogy mindenhova jusson belőlük. Lefedve, 200 fokon süsd addig, míg megpuhul. Miután készre sült, keverd össze egy kis tejföllel, majd tedd vissza a sütőbe fólia nélkül, hogy egy kicsit megpirulhasson.

Blog.hu ajánló