7 szósz és mártás, amit mindenkinek ismernie kellene, aki szereti a húsokat

Képpel és recepttel

Isteni szószok.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A közelgő grillszezonra való tekintettel összegyűjtöttük a legfinomabb szószokat, amik a kerti sütögetések idején biztosan előkerülnek majd. A különböző szószok különböző húsokhoz valók, a leírásokban megtalálod azt is, hogy melyiket mivel érdemes leginkább fogyasztani.

Barbecue-szósz

A kerti sütögetések megkerülhetetlen hozzávalója, a barbecue-szósz inkább egy gyűjtőnév mindenre, ami szószként grillezéskor felmerülhet, de azért ha ezt a szót kiejted, a többség gondol egyfajta ízvilágra. Hogy megjöjjön a kedved, itt van három barbecue-szósz-recept, amivel biztos mindenkinek elnyered a tetszését.

Bolognai szósz

Elsőre talán bizarr ötletnek tűnhet egy húsos szószt a húsok mellé kínálni, pedig működik a dolog, vagy elkészítheted húsmentes változatban is a bolognai szószt. A leginkább csirke- és egyéb, könnyű szárnyashúsok mellé illő mártás tökéletes választás, hiszen majdnem mindenki szereti. A receptjét itt találod.

Szilva-chutney

Az indiai konyha egyik jellegzetes szósza a chutney, ami egy édes, gyümölcsös mártás. A gazdagon fűszerezett sertéshúshoz passzol legjobban, amint kész van, pakolj rá egy nagyobb adagot, és élvezd az ízorgiát. Karamellizált cukorral főzd össze az apróra vágott gyümölcsöt, adj hozzá hagymát, valamint annyi vizet, amennyit felvesz úgy, hogy nem lesz túl híg.

Mustár

A bolti mustár sehol sincs a házilag készített változathoz képest, és egy-egy grillezés alkalmával akár több ízben is kipróbálhatod. Az alapmártáshoz csupán mustármag és ecet kell, no meg minél több fűszer, esetleg némi méz, de ezek arányát kedvedre váltogathatod.

Hagymalekvár

A masszívabb, tömény sültekhez való igazán a hagymalekvár, ami könnyed, édes ízével remekül harmonizál a marhasült vagy az oldalas zsírosságával. Az elronthatatlan receptet itt találod hozzá, kísérletezz vele bátran!

Padlizsánkrém

A padlizsán karikázva a grillezések egyik elengedhetetlen kelléke, ahogy a belőle készült krém is. Pirítóson is jól mutat, de csirke- vagy pulykasülttel együtt is remekül működik, próbáld ki bátran. Ha grillezéshez készíted, nyugodtan tehetsz bele több majonézt, mint egyébként, hiszen úgyis hamar elfogy majd. Itt egy jól bevált recept hozzá.

Tormakrém

A tormakrém nemcsak húsvétkor finom, hanem egész évben használható, a grillezések során pedig igazán pikáns összetevőként vethető be. A legjobb, ha frissen reszelt tormát használsz, és keversz tejfölbe például, vagy elkészíted a házi tormakrémed. Az elsősorban füstölt, főtt húsok kísérője egy-egy szelet sült marhához is kiváló. A receptjét itt találod.

Ropogós krumplivariációk, hogy a köret is finom legyen

Készítsd el mindet!

Röszti, krumplinudli és még pár ellenállhatatlan klasszikus

Nézegess képeket!

Elolvasom

Olvastad már?

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük