Fokhagymás, tepsiben sült tarja: így nem szárad ki a hús
Nem kell túlzásba vinni a fűszerezést, viszonylag gyorsan átsül, és nem kell mellette ácsorogni: a fokhagymás tarja kitűnő ebéd lehet.
A tarja nem véletlenül kedvelt alapanyag: sokoldalúan felhasználható, nem túl zsíros, de akkor sem kell tartani, hogy kiszárad sütés közben. A mustárral megbolondított fokhagymás pác kifejezetten illik hozzá. Érdemes a fűszeres keverékben legalább egy éjszakán át pihentetni. Ha még a hússzeletek mellett marad hely a tepsiben, tegyél melléjük krumplit!
Fokhagymás sült tarja
Hozzávalók
- 1 kg tarja
- 5 gerezd gerezd
- 1 dl olívaolaj
- 2 evőkanál mustár
- 1 mokkáskanál bors
- 2 teáskanál rozmaring
- só
Elkészítés:
Ha szükséges, a megmosott, szárazra törölt tarját vágd ujjnyi vastag szeletekre. Kicsit klopfold ki. A fokhagymát, a mustárt, a borsot, a sót, a rozmaringot és az olívaolajat keverd össze, és dörzsöld be vele a hússzeleteket. Takard le, és tedd a hűtőbe legalább négy-hat órára.
Sütés előtt vedd ki a tarját a hűtőből, és rakd zsírral kikent tepsibe. Önts a szeletek alá kevés vizet, fedd le fóliával, és told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül egy órán át. Közben legalább egyszer fordítsd át a húst. Amikor a tarja puha, távolítsd el a fóliát, és kicsit pirítsd a húst!
Az aranybarnára sült, ropogós krumpli remek választás a tepsis tarja mellé!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept