Fokhagymás, tepsiben sült tarja: így nem szárad ki a hús
Nem kell túlzásba vinni a fűszerezést, viszonylag gyorsan átsül, és nem kell mellette ácsorogni: a fokhagymás tarja kitűnő ebéd lehet.

fokhagymas-tarja-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tarja nem véletlenül kedvelt alapanyag: sokoldalúan felhasználható, nem túl zsíros, de akkor sem kell tartani, hogy kiszárad sütés közben. A mustárral megbolondított fokhagymás pác kifejezetten illik hozzá. Érdemes a fűszeres keverékben legalább egy éjszakán át pihentetni. Ha még a hússzeletek mellett marad hely a tepsiben, tegyél melléjük krumplit!

Fokhagymás sült tarja

Hozzávalók

  • 1 kg tarja
  • 5 gerezd gerezd
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 mokkáskanál bors
  • 2 teáskanál rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a megmosott, szárazra törölt tarját vágd ujjnyi vastag szeletekre. Kicsit klopfold ki. A fokhagymát, a mustárt, a borsot, a sót, a rozmaringot és az olívaolajat keverd össze, és dörzsöld be vele a hússzeleteket. Takard le, és tedd a hűtőbe legalább négy-hat órára. 

Sütés előtt vedd ki a tarját a hűtőből, és rakd zsírral kikent tepsibe. Önts a szeletek alá kevés vizet, fedd le fóliával, és told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül egy órán át. Közben legalább egyszer fordítsd át a húst. Amikor a tarja puha, távolítsd el a fóliát, és kicsit pirítsd a húst! 

Az aranybarnára sült, ropogós krumpli remek választás a tepsis tarja mellé!

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Ezt is szeretjük