Itt a szezon: finom, házi birsalmakompót a legegyszerűbben
A birsalma az egyik legegészségesebb gyümölcs, amiből kiváló kompót is készíthető.

Itt a szezon: finom, házi birsalmakompót a legegyszerűbben
Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

Karcsúbb derékfazon varrás nélkül: így viseld nőiesen a bő inget »

6 könnyen kezelhető frizura, aminél előny, ha egy kicsit hullámos a hajad »

5 divatos kabátfazon, ami karcsúsít, és elfedi a pocakot »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A birsalma nyersen kőkemény, főzve viszont remek csemege, ráadásul most van a főszezon. Nagyon magas a vitamintartalma, és kiváló méregtelenítő. A gyümölcs fanyar ízét az édes, vaníliás-gyömbéres  szirup jól ellensúlyozza. Érdemes a kompóthoz az érettebb, sárga héjú birsalmát választani. 

Hozzávalók:

  • 3 kg birsalma
  • 30 dkg cukor
  • 2 rúd vanília
  • 1 evőkanál citromlé
  • gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

A birsalma külsejét dörzsöld meg, majd jól mosd meg, vágd azonos nagyságú cikkekre, a magházat távolítsd el. Rakd egy lábosba, locsold meg citromlével, hogy ne barnuljon meg, és önts rá valamivel több vizet, mint amennyi ellepi. Főzd addig, amíg a birsalma puha nem lesz. Ez 25, de akár 40 perc is lehet, attól függően, mennyire érett a gyümölcs.
 

A sziruphoz másfél liter vizet kezdj melegíteni, rakd hozzá a cukrot, a vaníliát és kevés friss gyömbért, majd forrald össze. A gyümölcsdarabokat rakd alaposan kimosott üvegekbe, és merd rá a szirupot. Ügyelj, hogy a lé ellepje a birset, majd jól zárd le. Ha nem fogyasztod el egy hónapon belül, érdemes a befőttet dunsztolni. 

Blog.hu ajánló