Itt a szezon: finom, házi birsalmakompót a legegyszerűbben
A birsalma az egyik legegészségesebb gyümölcs, amiből kiváló kompót is készíthető.

Itt a szezon: finom, házi birsalmakompót a legegyszerűbben
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt a Sárik Péter Trió elragadó jazzkoncertjére a Pesti Vigadóba! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

4 meleg ital hideg napokra, melyektől nem fogsz hízni - Felpörgetik az anyagcserét »

Minden hajszála kihullott egy betegség miatt, mégis csodás fotók készülnek róla »

A legjobb hidratálók, de sokan rosszul használják őket: így hatnak a növényi olajok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A birsalma nyersen kőkemény, főzve viszont remek csemege, ráadásul most van a főszezon. Nagyon magas a vitamintartalma, és kiváló méregtelenítő. A gyümölcs fanyar ízét az édes, vaníliás-gyömbéres  szirup jól ellensúlyozza. Érdemes a kompóthoz az érettebb, sárga héjú birsalmát választani. 

Hozzávalók:

  • 3 kg birsalma
  • 30 dkg cukor
  • 2 rúd vanília
  • 1 evőkanál citromlé
  • gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

A birsalma külsejét dörzsöld meg, majd jól mosd meg, vágd azonos nagyságú cikkekre, a magházat távolítsd el. Rakd egy lábosba, locsold meg citromlével, hogy ne barnuljon meg, és önts rá valamivel több vizet, mint amennyi ellepi. Főzd addig, amíg a birsalma puha nem lesz. Ez 25, de akár 40 perc is lehet, attól függően, mennyire érett a gyümölcs.
 

A sziruphoz másfél liter vizet kezdj melegíteni, rakd hozzá a cukrot, a vaníliát és kevés friss gyömbért, majd forrald össze. A gyümölcsdarabokat rakd alaposan kimosott üvegekbe, és merd rá a szirupot. Ügyelj, hogy a lé ellepje a birset, majd jól zárd le. Ha nem fogyasztod el egy hónapon belül, érdemes a befőttet dunsztolni. 

Blog.hu ajánló