4 ínyenc, otthon elkészíthető parfétorta
Nyári születésnapi bulik alkalmával megfontolandó ötlet egy könnyű, gyümölcsös parfétorta elkészítése a megszokott krémes piskóta helyett.
Amellett, hogy könnyű és hűsítő, a parfétorta megbecsülendő tulajdonsága az is, hogy órákkal a vendégség kezdete előtt vagy akár már előző este is elkészítheted, így nem kell az ismerősök érkezése előtti utolsó percekben is a tortával foglalkoznod.
A melegben mindenkinek jólesik majd egy finom és hűsítő tortaszelet, a gyerekek pedig egyenesen odalesznek érte.
Meggyes parfétorta
Hozzávalók:
- 25 dkg meggy
- 3 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- 5 dl tejszín
- másfél dl tej
- 1 zacskó vaníliás cukor
- kevés étcsoki
A tojássárgákat verd habosra a kétféle cukorral, öntsd fel forró tejjel, majd főzd sűrűre. Ha kihűlt, keverd bele a tejszín kétharmadát, és forgasd bele a kimagozott meggyet.
A formát béleld ki fóliával, öntsd bele a krémet, és hagyd a mélyhűtőben minimum 6 órán át. Tálalás előtt - a formából kivéve - kend körbe a maradék tejszínhabbal, és díszítsd csokiforgáccsal.
Epres parfétorta
Hozzávalók:
- 25 dkg eper
- 3 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- 3 dl tejszín
- másfél dl tej
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 csomag kakaós omlós keksz
- 5 dkg vaj
A tojássárgákat keverd habosra a kétféle cukorral, öntsd fel forró tejjel, és főzd sűrűre. Legjobb, ha gőz fölött csinálod. Ha kihűlt, keverd bele a kemény habbá vert tejszínt, illetve a passzírozott epret. Egy őzgerincformát fóliával bélelj ki, és öntsd bele a masszát. A kekszet törd össze, az olvasztott vajjal keverd el, és a krém tetejét vond be vele. Ez lesz a torta alja. Öt-hat órára tedd a mélyhűtőbe.
Tiramisus parfé
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 2,5 dl tejszín
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 1 dl kávé
- 8 dkg cukor
- 8 evőkanál Amaretto-likőr
- babapiskóta
- holland kakaópor
A mascarponét keverd habosra a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Adj hozzá fél deci kávét és a likőrt. A tejszínből vert kemény habot forgasd óvatosan a krémbe. A krémet öntsd egy műanyag dobozba, és tedd a fagyasztóba. Fél óra múlva robotgéppel keverd át, és ezt ismételd meg még egyszer. A formát béleld ki fóliával, öntsd bele a massza felét, majd erre helyezd a kávéba áztatott babapiskótákat. Erre öntsd a maradék krémet. Hagyd egy éjszakán át a mélyhűtőben. Tálaláskor borítsd ki, és szórd meg a tetejét kakaóporral.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Áfonyás parfétorta
Hozzávalók:
- 20 dkg babapiskóta
- 25 dkg áfonya
- 5 tojás
- 2 pohár natúr joghurt
- 15 dkg porcukor
- 3-4 evőkanál holland kakaó
- 1 csomag vaníliás cukor
- tej
- rum
Egy közepes tortaformát vajazz ki. Az aljára és az oldalára rakj egy-egy sor rumos tejbe áztatott babapiskótát. A tojássárgákat keverd habosra a cukorral és egy evőkanál tejjel. Gőz fölött főzd sűrű krémmé. Még a gőzön add hozzá a kakaót és a vaníliás cukrot. Hűtsd langyosra. Keverd hozzá a joghurtot és az áfonyát. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, és óvatosan forgasd a krémbe. A kész krémet öntsd a piskótával bélelt formába, a tetejét rumos tejbe mártott piskótával fedd be. Miután teljesen kihűlt, legalább 6 órára tedd a mélyhűtőbe.
OLVASD EL EZT IS!
- ital
- turmix
5 salaktalanító, karcsúsító, laktató turmix
- alma
- eper
5 isteni negatív kalóriás turmix
- méregtelenítés
- turmix