4 lúgosító, salaktalanító leves

Állítsd helyre a sav-bázis egyensúlyt!

Könnyen elkészíthető, finom leveseink segítenek abban, hogy karcsúbb és egészségesebb legyél.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az év eleje pompás időszak arra, hogy átgondold az életmódodat, és új elemeket építs be a táplálkozásodba. Az új kezdethez tökéletes lehet egy gyors méregtelenítő kúra.

A 16 legjobb lúgosító táplálék

Nézegess képeket!

Elolvasom

A levesnél pedig nincs jobb salaktalanító, hiszen nem terheli az emésztőrendszert, így a testnek van ereje a méregtelenítésre, egy tányérnyiban mégis rengeteg értékes tápanyag rejlik.

Ha úgy érzed rádférne egy kis diéta, vagy fogyni szeretnél egy keveset, építsd be étrendedbe az alábbi recepteket.

Zellerkrémleves

Hozzávalók:

  • 1 zellergumó
  • 1 krumpli
  • 2-5 gerezd fokhagyma
  • 1-1,5 dl kefir
  • petrezselyemzöld
  • pirított zsemlekocka

A megpucolt, felkockázott krumplit és zellert tedd fel főni forró vízben. Ha megfőttek, turmixold össze őket a kefirrel. Ha kész, tedd vissza a lábosba, nyomd hozzá a fokhagymát, és tedd bele az apróra vágott petrezselyemzöldet is.

Krumplileves

Hozzávalók:

  • 3 krumpli
  • 1 liter zöldségleves
  • újhagyma
  • 150 g zsírszegény tejszín
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors, szerecsendió

A krumplit hámozd meg, és vágd kockákra. Az újhagymát karikázd fel. Forgasd át őket egy lábos alján olívaolajon, majd öntsd hozzájuk a zöldséglevest, sózd, borsozd, fűszerezd, majd főzd puhára a krumplit. Ha megfőtt, turmixold össze a tejszínnel.

Spenótleves

Hozzávalók:

  • 15 dkg mirelit spenót
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 doboz tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • bors
  • reszelt szerecsendió

A fokhagymát nyomd át fokhagymanyomón, majd olívaolajon pirítsd meg a hagymával együtt. Vigyázz, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. Add hozzá a kiolvasztott spenótot. Melegítsd fel, majd adj hozzá annyi vizet, hogy folyós legyen. Forrald fel, majd sózd meg, és keverd bele a tejszínt, végül pedig ízesítsd.

Céklaleves

Hozzávalók:

  • 5 friss cékla
  • 1 fej hagyma
  • fél liter zöldségleves
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

A céklafejeket tekerd alufóliába, majd előmelegített sütőben süsd 40 percig. Ha kihűlt, hámozd meg és kockázd fel. A hagymát és a fokhagymát olívaolajon pirítsd meg, majd tedd hozzá a céklát, és öntsd fel a levessel. Ízesítsd, majd forrald fel, végül, ha kicsit kihűlt, turmixold össze.

Ezt is szeretjük