4 lúgosító, salaktalanító leves
Könnyen elkészíthető, finom leveseink segítenek abban, hogy karcsúbb és egészségesebb legyél.
Az év eleje pompás időszak arra, hogy átgondold az életmódodat, és új elemeket építs be a táplálkozásodba. Az új kezdethez tökéletes lehet egy gyors méregtelenítő kúra.
A levesnél pedig nincs jobb salaktalanító, hiszen nem terheli az emésztőrendszert, így a testnek van ereje a méregtelenítésre, egy tányérnyiban mégis rengeteg értékes tápanyag rejlik.
Ha úgy érzed rádférne egy kis diéta, vagy fogyni szeretnél egy keveset, építsd be étrendedbe az alábbi recepteket.
Zellerkrémleves
Hozzávalók:
- 1 zellergumó
- 1 krumpli
- 2-5 gerezd fokhagyma
- 1-1,5 dl kefir
- só
- petrezselyemzöld
- pirított zsemlekocka
A megpucolt, felkockázott krumplit és zellert tedd fel főni forró vízben. Ha megfőttek, turmixold össze őket a kefirrel. Ha kész, tedd vissza a lábosba, nyomd hozzá a fokhagymát, és tedd bele az apróra vágott petrezselyemzöldet is.
Krumplileves
Hozzávalók:
- 3 krumpli
- 1 liter zöldségleves
- újhagyma
- 150 g zsírszegény tejszín
- 1 evőkanál olívaolaj
- só, bors, szerecsendió
A krumplit hámozd meg, és vágd kockákra. Az újhagymát karikázd fel. Forgasd át őket egy lábos alján olívaolajon, majd öntsd hozzájuk a zöldséglevest, sózd, borsozd, fűszerezd, majd főzd puhára a krumplit. Ha megfőtt, turmixold össze a tejszínnel.
Spenótleves
Hozzávalók:
- 15 dkg mirelit spenót
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 doboz tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só
- bors
- reszelt szerecsendió
A fokhagymát nyomd át fokhagymanyomón, majd olívaolajon pirítsd meg a hagymával együtt. Vigyázz, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. Add hozzá a kiolvasztott spenótot. Melegítsd fel, majd adj hozzá annyi vizet, hogy folyós legyen. Forrald fel, majd sózd meg, és keverd bele a tejszínt, végül pedig ízesítsd.
Céklaleves
Hozzávalók:
- 5 friss cékla
- 1 fej hagyma
- fél liter zöldségleves
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- só, bors
A céklafejeket tekerd alufóliába, majd előmelegített sütőben süsd 40 percig. Ha kihűlt, hámozd meg és kockázd fel. A hagymát és a fokhagymát olívaolajon pirítsd meg, majd tedd hozzá a céklát, és öntsd fel a levessel. Ízesítsd, majd forrald fel, végül, ha kicsit kihűlt, turmixold össze.
OLVASD EL EZT IS!
- barack
- leves
4 sűrű és hűsítő nyári gyümölcsleves
- szőlő
- barack
Jéghideg, tejszínes gyümölcslevesek
- eper
- leves