25 perces ropogós csirkenyárs: sütőben is elkészítheted
Ne bánd, hogy vége a kerti sütögetés időszakának, mert ezt a nyársat sütőben is elkészítheted.
A nyársra húzott falatok valamiért a nyári időszakban népszerűek, pedig sütőben is el lehet készíteni ezeket a finomságokat. A kockára vágott csirke nagyon hamar átsül, így nem kell sokat vesződnöd vele.
Gyors csirkenyárs
Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 2 fej lilahagyma
- 2-3 kaliforniai paprika
- só, bors
- piros paprika
- kevés olaj
A csirkemellet vágd egyenlő nagyságú kockákra. Olajat, sót, paprikát és borsot keverj össze, kend be vele a csirkét, majd hagy állni. Ehhez a páchoz nem kell túl sok olaj, elég, ha annyiban kevered el a fűszereket, hogy minden kockára jusson.
A hagymát negyedeld fel és szedd cikkekre, a paprikákat is vágd fel hasonló nagyságúra. Használj különböző színűeket, hogy látványos legyen a nyárs.
Húzd felváltva a húst, a hagymát és a paprikát a nyársra, majd csomagold alufóliába. Előmelegített sütőben süsd negyed órát, majd bontsd ki, és süsd addig, amíg meg nem pirul.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Olvastad már?
OLVASD EL EZT IS!

- csirke
- húsételek
Omlós töltött csirkecomb

- csirke
- gyömbér
Pikáns gyömbéres csirkemell

- tej
- csirke