Minden falatból zsír lesz! Ezeket az ételeket iktasd ki, ha nem akarsz lógó hasat

Listáztunk néhány durván hizlaló táplálékot.

A leghizlalóbb táplálékok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha hízásról van szó, az egyik legproblémásabb terület mindig a has, ahol a zsírlerakódás a belső szervekre gyakorolt hatása miatt rendkívül egészségtelen. Az úszógumi kialakulásában azonban nem csak a genetikailag örökölt hajlamnak van szerepe.

A kifejezetten hasi hízást okozó ételeknek több csoportja is létezik. Mutatjuk ezek közül a legerősebb hatásúakat, melyeknek szinte minden falatjából zsír lesz. 

A leghizlalóbb ételek

A fogyókúrát érdemes azzal kezdeni, hogy a következő ételek fogyasztását a minimumra szorítod, hiszen ezek mind növelik az éhséget, megakasztják az anyagcserét, tönkreteszik a bélflórát vagy éppen serkentik a szervezetben lévő gyulladást, melyek mind a hasi hízáshoz járulnak hozzá.

A péksütik gyorsan felszívódó szénhidrátjainak könnyű emésztése miatt hamar újra leesik a vércukor és visszatér az éhség. Sőt, a szénhidrátokat a szervezet vizet megkötve a hason raktározza.
Fotó: Zoonar/P.Malyshev / Getty Images Hungary
A zsírban gazdag, erősen feldolgozott húsokban, például a párizsiban vagy a virsliben sok a gyulladást és a hasi hízást serkentő három zsírtípus: az omega-6, valamint a szaturált és transzzsírok.
Fotó: bhofack2 / Getty Images Hungary
A gyümölcslevekből hiányoznak a rostok, így semmi nem lassítja a gyümölcsökben természetesen jelen lévő egyszerű cukor, a fruktóz felszívódását, mely így elősegíti a puffadást, hasmenést és hízást.
Magas fruktóztartalommal rendelkezik rostok nélkül a kukorica- és az agávészirup, melyeket ételek édesítésére használnak. Ezek növelik az étvágyat, és emésztőrendszeri problémák forrásai gyakran.
Fotó: suti / Getty Images Hungary
A szervezet nem tudja lebontani a fruktán rostokat, így megakad az anyagcsere és felpuffad a has. Ez az inulin adalékanyagban van jelen, amit jobb kiiktatni, míg a hagymát és babot edd mértékkel.
Fotó: NatashaBreen / Getty Images Hungary
A cukoralkoholok, a szénhidrátszegény édesítők - manitol, izomalt, polidextróz - emésztésükkel a bélflórát terhelik, ami sok gáz képződésével jár. Előfordulnak kompótokban, cukormentes ételekben.
A sajtkrémek készítéséhez használt ömlesztősók emészthetetlenek, megterhelik a bélrendszert, lassítják az anyagcserét és hizlalják a hasat.
Az italokban előforduló etilalkohol nemcsak kalóriákban gazdag, de a májnak is komoly munkát ad, így rontja a zsíranyagcserét, sőt, étvágyfokozó hatású.
Fotó: Creatas Images / Getty Images Hungary
Az MSG vagy monoszódium-glutamát gyakori ízfokozó, mely főleg instant ételekben van jelen. Növeli az étvágyat, segít rászokni a hizlaló ételekre. Módosított keményítőként is találkozhatsz vele.
Fotó: chibosaigon / Getty Images Hungary
A BBQ szósz, a ketchup, a majonéz és más mártások bővelkednek tartósítószerekben, cukorban, ízfokozókban. Lassítják az anyagcserét, sőt, hajlamosabbá tesznek arra, hogy több szénhidrátot egyél.

Segítünk megtalálni a legjobbat!

A Vitaminkalkulátorunk 9 egyszerű kérdéssel több mint negyven vitaminunk közül ajánl két olyan terméket, amik céljaidnak leginkább megfelelnek. Figyelembe vesszük a fizikai aktivitást, étkezési szokásokat és érzékenységeket, hogy a legjobb döntést hozhasd. Tudjuk, hogy könnyű elveszni a részletek közt, de mi itt vagyunk, hogy segítsünk!

Promóció

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük