9 laktató és isteni saláta, ami főfogásnak is beillik - Mutatjuk, hogy vidd az irodába

Apró változtatás, ami egy forintodba sem kerül, mégis feldobja majd a megszokott ebédedet.

Saláta befőttesüvegben
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Legyünk őszinték. Az unalomig használt salátásdobozban bevinni a megszokott salátát, majd szomorúan elfogyasztani az ebédünket a munkahelyi íróasztalnál enyhén szólva lohasztó tud lenni. Pedig egy apró változtatással máris sokat dobhatsz a napi ebédeden. 

Mi lenne, ha műanyag doboz helyett befőttesüvegbe csomagolnád a salátaleveleket? Akár könnyű és frissítő salátára, vagy valami kiadósabbra vágysz, összegyűjtöttünk pár receptet, ami befőttesüvegben tárolva mutatós és finom társad lesz az ebédszünetben. 

9 laktató és isteni saláta

Ezekhez a salátákhoz nincs más dolgod, mint összevágni, szükség esetén megfőzni vagy sütni a hozzávalókat, majd befőttesüvegbe rakni és összerázni! Az ízléses kinézet mellett ez egy kreatív módja a már nem használt üvegek újrahasznosításának.

Csirkés-csemegekukoricás

A grillezett csirke, a csemegekukorica, az uborka és a vegyes zöldségek tökéletes kombinációt jelentenek egy nyári salátához! Ehhez az összeállításhoz szinte bármelyik öntet jól passzol, de egy BBQ- vagy krémes chipotle szósszal nem lőhetsz mellé! Két-három ebédnyi salátához 20 dkg felkockázott csirkemell, 25 dkg kukoricakonzerv, 10 dkg sajt és szósz szükséges ízlés szerint.

Zöld istennő

Ebben a zöldségekben dúskáló salátában minden megtalálható, ami egy ebédhez kell: 150 gramm zöldbab, illetve zöldborsó, 1 db kaliforniai paprika, lila hagyma és paradicsom, továbbá olívabogyó és üvegenként 1 db keménytojás a fehérjetartalomért! 

Mediterrán saláta

A feta sajt, a vegyes zöldségek, az uborka és a fehérhagyma tökéletes alapja egy könnyű és finom mediterrán salátának. Két adaghoz pakolj a befőttesüvegbe pár levél római és jégsalátát, 40 g madársalátát, rukkolát és szárított paradicsomot, pár szem koktélparadicsomot és olívabogyót. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Nyári gyümölcssaláta

Ha valami nassolnivalót pakolnál a befőttesüvegbe, készítsd el ezt a frissítő gyümölcssalátát! A mangó, a görögdinnye és az alma ízletes, édes, mégis egészséges módja annak, hogy egy kis C-vitaminhoz és D-vitaminhoz juss. 1 db banán, 1 db mangó, pár szelet görögdinnye és alma tökéletes kombináció, ha délután valami édeskés után sóvárognál.

Feta és dinnye?

A nyarat ezzel az egészséges és frissítő görögdinnye-feta-rukkola salátával tudod egy kicsit közelebb hozni. Tegyél hozzá egyszerű citromos-olívaolajos öntetet, és kész is az üdítő nyári saláta! Két személyre két nagy szelet görögdinnye felkockázva, két marék rukkola és 10 dkg összemorzsolt feta tökéletesen elég lesz.

Görög saláta

A klasszikusnak számító görög salátával nem lehet mellé lőni! A paradicsom, az olajbogyó, az uborka és a feta mellé önts előre elkészített kapros öntetet, de a lustábbak önthetnek rá olívaolajat is. Fűszerezd sóval, borssal, citrommal. Ettől az ebédtől garantáltan olyan érzésed lesz, mintha a Földközi-tenger mellett ebédelnél! 


Csirke-uborka

Ha szereted a salátalevél ízét, akkor ez a csirke-uborka saláta tökéletes választás lesz a számodra. 10 dkg spenót, 25 dkg paradicsom, 10 dkg uborka, illetve 1 db grillezett citrompaprikás csirkemellel két napi ebédedet kipipálhatod. Ha mindezt meglocsolod citromos vinaigrette öntettel, - a kulináris élvezet garantált!

Mindent bele!

Egy plusz gyümölcs hozzáadásával remekül fel lehet dobni a salátaebéd egyhangúságát! Ne félj kísérletezni a különböző ízekkel és textúrákkal. Ebben a három adagnyi salátában megtalálható 400 g eper, 200 g áfonya, 100 g kesudió - vagy dió -, 360 g spenót, pár szem olajbogyó, 100 g uborka, 30 dkg csirke és két evőkanál napraforgómag is. A kísérletezés a maradékmentés szempontjából is jól járható út. 

Édesburgonya-saláta

Ez a saláta nem a legkalóriaszegényebb, viszont tagadhatatlanul a leglaktatóbb! Két adaghoz a befőttesüvegbe tegyél körülbelül 500 g édesburgonyát, 1 db avokádót, ízlés szerint uborkát és babot, illetve 20 dkg koktélparadicsomot - végül pedig öntsd nyakon tahiniöntettel

Olvass tovább - További 9 laktató saláta, ami a diétádba is belefér

A friss saláta az egyik legegészségesebb étel, elkészítésekor érdemes a fantáziánkra hagyatkozni, kiválogatni kedvenc egészséges hozzávalóinkat és kísérletezni. 

9 laktató, kiegyensúlyozottan összeállított saláta, ami a fogyókúrába is belefér

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük