Friss felvételen a Harry Potter-filmek Hagridja: a 71 éves Robbie Coltrane már nem visel nagy szakállat
Robbie Coltrane az utolsó rész után sem búcsúzott a filmipartól.

robbie-cotrane-hagrid-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A magyar közönség 2001 decemberében válthatott legelőször jegyet J. K. Rowling könyvsorozatának megfilmesített verziójára, a Harry Potter és a bölcsek kövére. A mozi egy soha nem látott varázsvilágba kalauzolta el nézőit, akik egy pillanat alatt eggyé váltak a kalandokkal, és szinte maguk is roxforti diákokként izgultak a szereplők sorsáért.

Ahogy jöttek ki az újabb és újabb részek, úgy nőtt a sorozat népszerűsége. Bár a lezáró epizód, a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész óta kilenc esztendő telt el, a sztori a legkevésbé sem merült feledésbe.

A Harry Potter-filmek Hagridja így fest napjainkban szakáll nélkül

A rajongók számára ma már végeláthatatlan a lehetőségek száma, rengeteg módon felidézhetik a hőn szeretett történetet. Sokan a mozik alapján készült ajándéktárgyakban élik ki a rajongást, vannak, akik komplett gyűjteményeket halmoznak fel a kedvenc karaktereiket ábrázoló figurákból. Noha a nagy többség a főszereplőkért van oda, akadnak olyanok is, akik egy-egy mellékszereplőben találják meg a favoritjukat. Ha te is imádod a varázsvilág történeteit, és szívesen elevenítenéd fel azokat, kattints az alábbi képre, hogy megtudd, hol és mikor vetítik legközelebb!

Harryn, Ronon és Hermionén kívül Hagrid is végtelenül közkedvelt szereplőnek számít. Nem is csoda, hogy sokak szívébe lopta be magát a barátságos óriás, hiszen jóságos természetével rengetegszer húzta ki a slamasztikából a főhősöket. Az őt megformáló színész, Robbie Coltrane is tobzódott a szerepben, annak ellenére, hogy alaposan át kellett alakulnia hozzá.

Robbie Coltrane Hagridként a Harry Potter és a bölcsek köve című filmben és 2021-ben egy YouTube-videóban.
Robbie Coltrane Hagridként a Harry Potter és a bölcsek köve című filmben és 2021-ben egy YouTube-videóban.
Fotó: rtl Klub/Harry Potter és a bölcsek köve, YouTube/Henry Family

Az alapjáraton is magasnak számító sztárt digitális trükkökkel és ravasz kameraállásokkal varázsolták még termetesebbé, valamint minden egyes forgatás előtt hosszú órákat kellett a sminkben töltenie, míg torzonborz tincseket és jókora szakállat ragasztottak rá.

- Amikor először belenéztem a tükörbe, azt gondoltam: te jó ég, ki ez? De nagyon szerettem, sokáig teszteltük a karakter külsejét a végleges verzió előtt. Körülbelül másfél óra volt, amíg átalakítottak, aztán újabb 45 percbe került, hogy megszabadítsanak a sok hajtól. A ragasztóról inkább nem is beszélek, az elég fájdalmas volt – árulta el 2001-ben egy televíziós interjúban.

A bal oldali fotó a Harry Potter és az azkabani fogolyból származik, míg a jobb képet 2014-ben készítették róla a The Wizarding World of Harry Potter hullámvasút megnyitóján.
A bal oldali fotó a Harry Potter és az azkabani fogolyból származik, míg a jobb képet 2014-ben készítették róla a The Wizarding World of Harry Potter hullámvasút megnyitóján.
Fotó: RTL Klub/Harry Potter és az azkabani fogoly, Getty Images Hungary

A 71 éves művész a mai napig nem hagyott fel a színjátszással, bár a megszokott Hagrid-külső nélkül nagyon nehéz felismerni. Utoljára a 2020-ban befejezett Városi legendák című szériában láthattad, amelyben a híres filmcsillag, Orson Welles bőrébe bújt. A koronavírus-járvány alatti kényszerpihenő-időszakban sem tétlenkedett, csatlakozott azon sztárok csoportjához, akiktől személyre szabott születésnapi köszöntőt lehet rendelni.

A Harry Potter-filmek Dumbledore-ja fiatalon

Ha a Harry Potter-filmek egyik kulcsfigurájára, Albus Dumbledore-ra gondolunk, egyből hosszú fehér szakállal, bölcs tekintettel jelenik meg lelki szemeink előtt. A karaktert az első két részben még Richard Harris keltette életre, elhunyta után pedig Michael Gambon lépett a nyomdokaiba. Te felismered a színészt fiatalkori fotóin?

Ezt is szeretjük