A Harry Potter-filmek Dumbledore-ja így festett fiatalon - Tutira nem ismered fel régi képein

Így festett Michael Gambon, mielőtt a Roxfort igazgatója lett.

michael-gambon
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a Harry Potter-filmek egyik kulcsfigurájára, Albus Dumbledore-ra gondolunk, egyből hosszú fehér szakállal, bölcs tekintettel jelenik meg lelki szemeink előtt. A karaktert az első két részben még Richard Harris keltette életre, elhunyta után pedig Michael Gambon lépett a nyomdokaiba.

Michael Gambon fiatalon

Az ír származású színészt ezzel az ikonikus külsővel ismerte meg a világ. Kevesen tudják, hogyan festett fiatalon, pedig már a ’60-as évek közepe óta a pályán van.

24 esztendősen kezdett el a hazájában, Dublinban színházi darabokban játszani. Olyan klasszikusokban szerepelt, mint a III. Richárd vagy a Macbeth. 1965-ben debütált a filmvásznon, épp egy későbbi Harry Potter-es kollégája oldalán. Maggie Smith, azaz McGalagony professzor volt a partnere élete első filmjében, az Othellóban.

Ezután beindult a karrierje Hollywoodban. Megannyi sorozatban és filmben játszott, hogy 2004-ben végül magára öltse a Roxfort igazgatójának szerepét, ezzel pedig örökre beírja magát a filmtörténelembe.

Képes összeállításunkban megmutatjuk, hogy nézett ki Michael Gambon, mielőtt a Harry Potter-filmek Dumbledore-jaként a szívébe zárta az egész világ.

Ezt is szeretjük