Elképesztő, mi történt a Buckingham-palotánál Erzsébet királynő halála után
Erzsébet királynő halála utána Buckinham-palota, illetve a windsori és balmorali kastély fölött is szivárvány jelent meg.

erzsebet-kiralyno-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Erzsébet királynő halálhírét a palota csütörtök este fél nyolckor jelentette be hivatalosan: azt írták, délután békésen jobblétre szenderült Balmoralban. A trónörökös, Károly fél órával később immár királyként közleményt adott ki.  

II. Erzsébet halálhíre az egész világot, de a briteket különösen megrázta. Miután kiderült, orvosai aggódnak a királynő állapota miatt, a Buckinham-palota előtt már délután gyűlni kezdett a tömeg, az esős idő sem tántorította el őket. 

Erzsébet királynő szivárványa 

Az eső hamar elállt, és a tömegben sokan fotókat és videókat készítettek egy különleges égi jelenségről: a Buckinham-palota fölött szivárvány jelent meg, ráadásul duplán volt látható. 

erzsebet-kiralyno-szivarvany
Fotó: Profimedia

A videókon talán még jobban kivehető a szivárvány és a tükörképe, amire sokan azt írták, Erzsébet királynő eltávozását jelezte, illetve azt, hogy Fülöp herceg eljött az ő Lilibethjéért - ahogy nevezte a királynőt.

A balmorali és a windsori kastély felett is látható volt egy-egy szivárvány pont ugyanabban az időben. Az előbbiben tartózkodott Erzsébet királynő, amikor elhunyt. 

A windsori kastély a szivárvánnyal és a félárbócra eresztett zászlóval.
A windsori kastély a szivárvánnyal és a félárbócra eresztett zászlóval.
Fotó: Chris Jackson/Getty Images

Erzsébet királynő utolsó fotója

Tegnap este gyászba borult a világ, magyar idő szerint este fél nyolckor jelentette be a Buckingham-palota, hogy II. Erzsébet angol királynő békésen, családi körben elhunyt a balmorali kastélyban. Két nappal korábban készült róla élete utolsó fotója.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover-fotó: Jane Barlow - WPA Pool/Getty Images 

Ezt is szeretjük