Elképesztő, mi történt a Buckingham-palotánál Erzsébet királynő halála után

Erzsébet királynő halála utána Buckinham-palota, illetve a windsori és balmorali kastély fölött is szivárvány jelent meg.

erzsebet-kiralyno-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Erzsébet királynő halálhírét a palota csütörtök este fél nyolckor jelentette be hivatalosan: azt írták, délután békésen jobblétre szenderült Balmoralban. A trónörökös, Károly fél órával később immár királyként közleményt adott ki.  

II. Erzsébet halálhíre az egész világot, de a briteket különösen megrázta. Miután kiderült, orvosai aggódnak a királynő állapota miatt, a Buckinham-palota előtt már délután gyűlni kezdett a tömeg, az esős idő sem tántorította el őket. 

Erzsébet királynő szivárványa 

Az eső hamar elállt, és a tömegben sokan fotókat és videókat készítettek egy különleges égi jelenségről: a Buckinham-palota fölött szivárvány jelent meg, ráadásul duplán volt látható. 

erzsebet-kiralyno-szivarvany
Fotó: Profimedia

A videókon talán még jobban kivehető a szivárvány és a tükörképe, amire sokan azt írták, Erzsébet királynő eltávozását jelezte, illetve azt, hogy Fülöp herceg eljött az ő Lilibethjéért - ahogy nevezte a királynőt.

A balmorali és a windsori kastély felett is látható volt egy-egy szivárvány pont ugyanabban az időben. Az előbbiben tartózkodott Erzsébet királynő, amikor elhunyt. 

A windsori kastély a szivárvánnyal és a félárbócra eresztett zászlóval.
A windsori kastély a szivárvánnyal és a félárbócra eresztett zászlóval.
Fotó: Chris Jackson/Getty Images

Erzsébet királynő utolsó fotója

Tegnap este gyászba borult a világ, magyar idő szerint este fél nyolckor jelentette be a Buckingham-palota, hogy II. Erzsébet angol királynő békésen, családi körben elhunyt a balmorali kastélyban. Két nappal korábban készült róla élete utolsó fotója.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Cover-fotó: Jane Barlow - WPA Pool/Getty Images 

Ezt is szeretjük