Károly walesi herceg az új király: ma este ezt a közleményt adta ki
Az új brit uralkodó, Károly ma este először adott ki közleményt királyként.

karoly-herceg-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Miután a Buckingham-palota kora este közleményben tudatta, hogy Erzsébet királynő békésen jobblétre szenderült ma délután Balmoralban, a trónörökös, Károly immár királyként pár perccel ezelőtt közleményt adott ki.

A kora esti posztban azt is írták, hogy a király és hitvese, a királyné ma este Balmoralban marad, holnap tér vissza Londonba.

Károly király közleménye

Ezek alapján a 73 éves trónörökös, Károly walesi herceg az új uralkodó, aki várhatóan III. Károly néven lesz a brit király. Ma este, nem sokkal ezelőtt ebben a pozíciójában először adott ki közleményt.

„Őfelsége, a király közleménye:

Szeretett édesanyám, Őfelsége, a királynő halála a legnagyobb szomorúság pillanata számomra és családom minden tagja számára.

Mélységesen gyászoljuk a szeretett Uralkodót és Édesanyát, akinek halála szerte az országban, a birodalomban és a Nemzetközösségben, valamint az egész világon számtalan embert megérint. 

A gyász és a változás ezen időszakában a családomat és engem az a tudat vigasztal, mennyire sokan tisztelték és szerették a királynőt."

Elhunyt II. Erzsébet királynő

Elizabeth Alexandra Mary Windsor örökre beírta nevét az emberiség történelmébe. 1952. február 6-án került sor a megkoronázására. Még ugyanebben az évben elmondta első karácsonyi beszédét a rádióban. 

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover-fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Ezt is szeretjük