Károly walesi herceg az új király: ma este ezt a közleményt adta ki

Az új brit uralkodó, Károly ma este először adott ki közleményt királyként.

karoly-herceg-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Miután a Buckingham-palota kora este közleményben tudatta, hogy Erzsébet királynő békésen jobblétre szenderült ma délután Balmoralban, a trónörökös, Károly immár királyként pár perccel ezelőtt közleményt adott ki.

A kora esti posztban azt is írták, hogy a király és hitvese, a királyné ma este Balmoralban marad, holnap tér vissza Londonba.

Károly király közleménye

Ezek alapján a 73 éves trónörökös, Károly walesi herceg az új uralkodó, aki várhatóan III. Károly néven lesz a brit király. Ma este, nem sokkal ezelőtt ebben a pozíciójában először adott ki közleményt.

„Őfelsége, a király közleménye:

Szeretett édesanyám, Őfelsége, a királynő halála a legnagyobb szomorúság pillanata számomra és családom minden tagja számára.

Mélységesen gyászoljuk a szeretett Uralkodót és Édesanyát, akinek halála szerte az országban, a birodalomban és a Nemzetközösségben, valamint az egész világon számtalan embert megérint. 

A gyász és a változás ezen időszakában a családomat és engem az a tudat vigasztal, mennyire sokan tisztelték és szerették a királynőt."

Elhunyt II. Erzsébet királynő

Elizabeth Alexandra Mary Windsor örökre beírta nevét az emberiség történelmébe. 1952. február 6-án került sor a megkoronázására. Még ugyanebben az évben elmondta első karácsonyi beszédét a rádióban. 

Elhunyt II. Erzsébet királynő - Ő volt leghosszabb ideig a brit trónon

Elizabeth Alexandra Mary Windsor örökre beírta nevét az emberiség történelmébe.

Elolvasom

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Cover-fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Ezt is szeretjük