Erzsébet királynő és Fülöp herceg 73 évig voltak házasok: ritkán látott képeken a szerelmük

Erzsébet királynő már 13 évesen tudta, hogy Fülöp herceg az igazi.

erzsébet-fülöp-cover
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Erzsébet királynő 2021. április 9-én veszítette el élete szerelmét, legnagyobb támaszát, Fülöp herceget. Az uralkodónő lelkében óriási űr lehet jelenleg is, hiszen csupán 13 esztendős volt, amikor megismerte őt a dartmouthi tengerészeti akadémián. Az első találkozásuk 1939-ben történt, nyolc évvel később, 1947-ben kötötték össze az életüket. 73 évig éltek házasságban, míg a halál el nem választotta őket.

Erzsébet királynő és Fülöp herceg gyönyörű párt alkottak

Erzsébet még kis hercegnőként egyből belehabarodott a jóképű tengerésznövendékbe. Levelezésbe kezdtek, 1943-ban pedig Fülöp már hivatalos volt a királyi kastély karácsonyi és szilveszteri partijára. 1946-ban Fülöp engedélyt kapott VI. György királytól, hogy elvehesse a lányát, ám meg kellett várniuk, hogy Erzsébet betöltse a 21. életévét, emellett le kellett mondania a görög és dán hercegi rangjáról, és fel kellett vennie az anglikán vallást. Az 1947-es esküvőjük után gyorsan családot alapítottak, Károly herceg 1948-ban, Anna hercegnő 1950-ben született. Kisebbik fiaik később érkeztek, András herceg 1960-ban, Eduárd pedig 1964-ben látta meg a napvilágot.

A házasságuk töretlennek bizonyult az évtizedek során, Fülöp herceg példaértékű módon szolgálta a királynőt, a brit nemzetet és a Nemzetközösséget.

- Ő volt a támaszom, és ő adott nekem erőt az évek során. Az egész családommal együtt nagyon sokkal tartozunk neki. Többel, mint ő azt valaha is gondolná - fogalmazta férjéről Erzsébet királynő 1997-ben, házasságuk 50. évfordulója alkalmából.

Ezzel a megható idézetével búcsúzott a hercegtől a halála után is. Képes összeállításunkban megnézheted Erzsébet királynő és Fülöp herceg ritkán látott fotóit, amelyek jól mutatják, mennyire odáig voltak egymásért.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük