Fülöp herceg és a kis György szívmelengető fotója: sosem látott felvételt posztoltak Katalinék

Vilmos herceg és Katalin hercegné egy sosem látott fotóval emlékezett meg az elhunyt Fülöp hercegről.

Fülöp herceg és György herceg
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Fülöp herceg április 9-én, a reggeli órákban hunyt el a windsori kastélyban, halálának híre azonnal bejárta a világsajtót, világszerte több millióan gyászolják. Szinte nincs olyan nap, hogy családtagjai ne emlékeznének meg róla valamilyen formában.

Vilmos herceg és Katalin hercegné a Kensington Royal Instagram-oldalukon tegnap délután közzétették a trónörökös megható gondolatait a nagyapjáról, emellett csatoltak hozzá egy még sosem látott fotót is, amelyen a 99 évesen elhunyt előkelőség és legnagyobb gyermekük, György herceg szerepel.

Fülöp herceg és György herceg sosem látott fotója

A szívmelengető felvételt Katalin hercegné készítette még 2015-ben kisfiáról és Fülöp hercegről, akik egy lovaskocsin ültek. György itt pont kétéves volt.

Vilmos herceg gyönyörű módon emlékezett meg Fülöpről. A soraiból jól érezhető az iránta érzett tisztelet és szeretet.

- Nagyapám életének évszázadát a szolgálat határozta meg - elkötelezte magát az országának és a Nemzetközösségnek, a feleségének, a királynőnek, valamint a családunknak. Szerencsésnek érzem magam, mert nemcsak az őáltala mutatott példája vezetett engem, hanem a felnőtt életem részese is volt, a legszebb és a legrosszabb napokon is. Örökké hálás leszek azért, hogy a feleségemnek az elmúlt évek alatt volt lehetősége megismerni a nagyapámat, aki mindig kedvesen viselkedett vele - fogalmazta, majd így folytatta.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

- Soha nem fogom készpénznek venni azokat a különleges emlékeket, amelyeket gyermekeim rendszeresen felelevenítenek. Azokra a pillanatokra gondolok, amikor a dédapjuk eljött hozzájuk, és beültette őket a kocsiba, így ők is meggyőződhettek a már ragadósnak mondható kalandérzetéről, valamint huncut humorérzékéről!

GettyImages-481731851
Fotó: Chris Jackson / Getty Images Hungary

- Nagyapám rendkívüli ember volt, és egy rendkívüli generáció része. Katalin és én továbbra is azt csináljuk, amit szeretett volna, és támogatni fogjuk a királynőt az elkövetkező években. Hiányozni fog a nagypapám, de tudom, hogy szeretné, ha folytatnánk a munkát - fejezte be gondolatát.

Harry herceg az Archewell Alapítvány honlapján tette ki közleményét, Vilmoshoz hasonlóan ő is megható módon búcsúzott.

- Nagyapám a szolgálat, a becsület és a nagy humor embere volt. Hiteles és hű volt a személyiségéhez, egy elképesztően éles eszű ember, aki személyes varázsával bármely helyen fel tudta hívni magára a figyelmet, hozzátartozott a bájához az is, hogy sosem tudhattad, mi lesz a következő aranyköpése. Úgy emlékeznek majd rá, mint a leghosszabb uralkodó társra a monarchiában, egy díszes katonára, egy hercegre. De számomra, mint sokan közületek, akik elvesztettetek egy szeretett embert vagy nagyszülőt az elmúlt év fájdalma miatt, ő a nagypapám volt: a grill mestere, a heccelés legendája, egy vérbeli pimasz úr élete végéig - fogalmazta.

GettyImages-495106700
Fotó: Phil Walter / Getty Images Hungary

- Páratlan odaadással volt a királynő sziklája, 73 éven át tartó házasságuk alatt mindig ott volt mellette, és miközben folytathatnám tovább ezt a gondolatmenetet, tudom, hogy ebben a pillanatban, sörrel a kezében ezt mondaná mindnyájunknak: "Ó, csak folytassátok tovább a munkátokat!"

Fülöp herceg örökké egy különleges helyet foglal el a szívében.

- Nagypapa, köszönöm a szolgálatot, a nagyi iránti elkötelezettséget és azt, hogy mindig önmagad voltál. Nagyon hiányozni fogsz, de mindig emlékezni fog rád a nemzetünk és az egész világ is. Meghan, Archie, az én, valamint leendő dédunokád szívében mindig különleges helyet foglalsz el.

Fülöp herceg temetése április 17-én, szombaton lesz, magyar idő szerint 16 órakor kezdődik.

Erzsébet királynő és Fülöp herceg esküvői fotói

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen szépen festett esküvője napján Erzsébet királynő és Fülöp herceg.

Erzsébet királynő meseszép menyasszony volt - Így ragyogott Fülöp herceg oldalán

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük