Íme az utolsó fotó Erzsébet királynőről: halála előtt pár nappal készült róla

Erzsébet királynő szeptember 8-án örökre lehunyta a szemeit. Két nappal korábban még kezet fogott a brit miniszterelnökkel.

erzsébet-királynő-cover

Tegnap este gyászba borult a világ, magyar idő szerint este fél nyolckor jelentette be a Buckingham-palota, hogy II. Erzsébet angol királynő békésen, családi körben elhunyt a balmorali kastélyban. 

Korábban közleményben tudatták, az orvosok aggódnak a királynő egészségi állapotáért, az egész család odarepült hozzá, hogy vele legyenek, amikor eltávozik. 

Erzsébet királynő utolsó fotója

Két nappal korábban készült róla élete utolsó fotója: szeptember 7-én mosolyogva nyújtott kezet az új brit miniszterelnöknek, Liz Trussnak.

Az új kormányfő beiktatása a hagyomány szerint Londonban lett volna, de Erzsébet egészségügyi állapota nem tette lehetővé, hogy a fővárosban találkozzanak, így Tuss utazott el hozzá Balmoralba. 

A miniszterelnök asszony a halálhír bejelentése után a Downing Street előtt mondott beszédet. Mondandójába foglalta, mindannyian le vannak sújtva, II. Erzsébet halála egy korszak végét jelenti. Hozzátette, a királynő számára személyes inspirációt jelentett, a gyászbeszédet pedig azzal zárta: „Isten óvja a királyt”. 

Erzsébet királynő és Fülöp 73 évig tartó házassága

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen szép párt alkotott Erzsébet királynő és Fülöp herceg.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük