Íme az utolsó fotó Erzsébet királynőről: halála előtt pár nappal készült róla
Erzsébet királynő szeptember 8-án örökre lehunyta a szemeit. Két nappal korábban még kezet fogott a brit miniszterelnökkel.

erzsébet-királynő-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tegnap este gyászba borult a világ, magyar idő szerint este fél nyolckor jelentette be a Buckingham-palota, hogy II. Erzsébet angol királynő békésen, családi körben elhunyt a balmorali kastélyban. 

Korábban közleményben tudatták, az orvosok aggódnak a királynő egészségi állapotáért, az egész család odarepült hozzá, hogy vele legyenek, amikor eltávozik. 

Erzsébet királynő utolsó fotója

Két nappal korábban készült róla élete utolsó fotója: szeptember 7-én mosolyogva nyújtott kezet az új brit miniszterelnöknek, Liz Trussnak.

Az új kormányfő beiktatása a hagyomány szerint Londonban lett volna, de Erzsébet egészségügyi állapota nem tette lehetővé, hogy a fővárosban találkozzanak, így Tuss utazott el hozzá Balmoralba. 

A miniszterelnök asszony a halálhír bejelentése után a Downing Street előtt mondott beszédet. Mondandójába foglalta, mindannyian le vannak sújtva, II. Erzsébet halála egy korszak végét jelenti. Hozzátette, a királynő számára személyes inspirációt jelentett, a gyászbeszédet pedig azzal zárta: „Isten óvja a királyt”. 

Erzsébet királynő és Fülöp 73 évig tartó házassága

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen szép párt alkotott Erzsébet királynő és Fülöp herceg.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük