A ma 96 éves Erzsébet királynő göndör fürtös angyal volt kislányként: a palota ezzel a fotóval köszöntötte
Erzsébet királynő ma így ünnepli 96. születésnapját.

erzsébet-királynő
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ma ünnepli 96. születésnapját II. Erzsébet brit királynő. Ahogy az lenni szokott minden évben, a palota idén is felköszöntötte a királyi család közösségi oldalán. Egy tüneményes gyerekkori fotót osztottak meg róla, amelyen tisztán látszik, göndör fürtös angyalka volt kétévesen.

A királynő tavalyhoz hasonlóan nem csap nagy felhajtást a születésnapja körül. A nagy napot nem mostani állandó lakhelyén, a windsori kastélyban, hanem a család northfolki birtokán tölti.

Erzsébet királynő születésnapja

Tegnap helikopterrel utazott Sandringhambe, ahol rövidesen a família többi tagja is csatlakozik hozzá. Ez a helyszín különösen kedves a szívének, hiszen néhai férjével, a tavaly elhunyt Fülöp herceggel rengeteg időt töltöttek itt. 

Az idei ünneplés más lesz, mint egy évvel ezelőtt. 2021-ben nagyon szerencsétlenül alakult a királynő születésnapja, hiszen férjét csak pár héttel korábban, április 9-én veszítette el.

A gyerekkori felvételen kívül a palota tegnap egy másik képet is közzétett a születésnap alkalmából: egy vadonatúj fotót láthattunk róla, amely a Windsori kastély kertjében készült. Henry Dallal fotós egy gyönyörű magnóliafa előtt örökítette meg oldalán két fell pónival - ami a királynő lovak iránt tanúsított szeretetét tükrözi. A két paripa, Bybeck Katie és Bybeck Nightingale a közelgő Windsor Royal Horse Show-n fog szerepelni.

Természetesen Vilmos herceg és Katalin hercegné is felköszöntötte Erzsébetet az Instagramon keresztül. Ők két felvétellel tisztelegtek a nagy nap előtt: az elsőn ketten láthatóak a királynő társaságában, a másodikon Erzsébet és Fülöp szeretett unokái közt mosolyognak a kamerába. A második képért kattints a bejegyzés jobb sarkában található nyílra.

Némi üröm az örömben, hogy a palotának jókora fejfájást okozott Harry herceg szerdai interjúja a Today című reggeli műsorban. Károly kisebbik fia jó pár olyan kijelentést tett, ami sokakból váltott ki ellenszenvet. Nagyanyja születésnapjáról is megemlékezett a beszélgetés során. Azt mondta, szerinte Erzsébetnek már annyi születésnapja volt, hogy unja az ünneplést, ellenben a platinajubileumát, ami júniusban lesz, nagyon várja.

Erzsébet királynő és Fülöp 73 évig tartó házassága

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen szép párt alkotott Erzsébet királynő és Fülöp herceg.

Ezt is szeretjük