A ma 96 éves Erzsébet királynő göndör fürtös angyal volt kislányként: a palota ezzel a fotóval köszöntötte

Erzsébet királynő ma így ünnepli 96. születésnapját.

erzsébet-királynő

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ma ünnepli 96. születésnapját II. Erzsébet brit királynő. Ahogy az lenni szokott minden évben, a palota idén is felköszöntötte a királyi család közösségi oldalán. Egy tüneményes gyerekkori fotót osztottak meg róla, amelyen tisztán látszik, göndör fürtös angyalka volt kétévesen.

A királynő tavalyhoz hasonlóan nem csap nagy felhajtást a születésnapja körül. A nagy napot nem mostani állandó lakhelyén, a windsori kastélyban, hanem a család northfolki birtokán tölti.

Erzsébet királynő születésnapja

Tegnap helikopterrel utazott Sandringhambe, ahol rövidesen a família többi tagja is csatlakozik hozzá. Ez a helyszín különösen kedves a szívének, hiszen néhai férjével, a tavaly elhunyt Fülöp herceggel rengeteg időt töltöttek itt. 

Az idei ünneplés más lesz, mint egy évvel ezelőtt. 2021-ben nagyon szerencsétlenül alakult a királynő születésnapja, hiszen férjét csak pár héttel korábban, április 9-én veszítette el.

A gyerekkori felvételen kívül a palota tegnap egy másik képet is közzétett a születésnap alkalmából: egy vadonatúj fotót láthattunk róla, amely a Windsori kastély kertjében készült. Henry Dallal fotós egy gyönyörű magnóliafa előtt örökítette meg oldalán két fell pónival - ami a királynő lovak iránt tanúsított szeretetét tükrözi. A két paripa, Bybeck Katie és Bybeck Nightingale a közelgő Windsor Royal Horse Show-n fog szerepelni.

Természetesen Vilmos herceg és Katalin hercegné is felköszöntötte Erzsébetet az Instagramon keresztül. Ők két felvétellel tisztelegtek a nagy nap előtt: az elsőn ketten láthatóak a királynő társaságában, a másodikon Erzsébet és Fülöp szeretett unokái közt mosolyognak a kamerába. A második képért kattints a bejegyzés jobb sarkában található nyílra.

Némi üröm az örömben, hogy a palotának jókora fejfájást okozott Harry herceg szerdai interjúja a Today című reggeli műsorban. Károly kisebbik fia jó pár olyan kijelentést tett, ami sokakból váltott ki ellenszenvet. Nagyanyja születésnapjáról is megemlékezett a beszélgetés során. Azt mondta, szerinte Erzsébetnek már annyi születésnapja volt, hogy unja az ünneplést, ellenben a platinajubileumát, ami júniusban lesz, nagyon várja.

Erzsébet királynő és Fülöp 73 évig tartó házassága

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen szép párt alkotott Erzsébet királynő és Fülöp herceg.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük