Erzsébet királynő mindenkit megbabonázott aranyozott báli ruhájában: gyönyörű jelenség volt 27 évesen

Képeken Erszébet királynő legszebb estélyi ruhái.

erzsébet-királynő-cover
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Katalin hercegné és Diana hercegnő mindketten igazi stílusikonok. Míg előbbi külsejét minden egyes nyilvános megjelenésekor a legutolsó kiegészítőig elemzik a divatlapok, utóbbi emblematikus szettjei a mai napig sokakat inspirálnak. Ám nem ők az egyetlen előkelőségek, akik kifinomult ízlésükről jó párszor tanúbizonyságot adtak, maga Erzsébet királynő is ért az öltözködéshez.

Erzsébet királynő legszebb estélyi ruhái

Erzsébet nemcsak az anglikán egyház fejének mondhatja magát, hanem igazi stíluskirálynőnek is. Noha manapság inkább a visszafogott, de színes kosztümök jellemzik, uralkodása első évtizedeiben szívesen viselt feltűnő darabokat is. Szemkápráztató estélyiket húzott, amelyekben páratlan látványt nyújtott.

27 esztendős korában is sikerült mindenkit elkápráztatnia egy gyönyörű, földig érő báli ruhával. Az aranyozott kreációt 1954-ben, az Ausztráliában tett körutazása során vette fel, amikor néhai férjével, Fülöppel egy banketten vettek részt. A meseszép ruhakölteményt az uralkodó kedvenc divattervezője, Norman Hartnell álmodta meg. A dizájner, akinek nevéhez fűződik Erzsébet menyasszonyi ruhája is - a halála napjáig szolgálta a királyi családot, a királynőn kívül az anyakirályné ruháit is ő alkotta meg. Munkáit a csillogó, finom anyagok használata jellemezte, valamint szívesen egészítette ki igazgyöngyökkel tervezéseit.

Képes összeállításunkban csokorba szedtük Erzsébet királynő legszebb estélyi ruháit, amelyek mindegyikében csak úgy ragyogott.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük