Diana ezzel a dögös ruhával vágott vissza Károlynak: a kihívó darab nem felelt meg az elvárásoknak
Diana hercegnő 1994-ben viselte a merész ruhakölteményt.

diana-hercegnő
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Diana hercegnő nők millióit inspirálta kifinomult stílusérzékével, sokan másolták hajviseletét és öltözködését. Ikonikus összeállításai a mai napig hatással vannak a tervezőkre, rengeteg szettje örökre bevonult a divattörténelembe.

Diana ikonikus "bosszúruhája"

Az a merész, fekete darab is felejthetetlen maradt, amelyet 1994. június 29-én a Vanity Fair magazin által rendezett Serpentine Galéria partiján viselt. A kreáció megálmodója, Christina Stambolian eredetileg nem erre az alkalomra alkotta meg, 1991-ben tervezte a darabot a hercegnő számára. Akkor Diana túl rizikósnak találta a szabását, ami több ponton megszegte a protokollt, így végül nem merte bevállalni, hogy felvegye. Ám 1994-ben pont a merész fazonja miatt esett rá a választása. A ruha viselésével Károlynak szeretett volna visszavágni, ugyanis éppen az eseménnyel egy időben debütált az a dokumentumfilm a televízióban, amelyben a trónörökös felfedte botrányos viszonyát Kamillával.

- Úgy hívjuk a darabot, hogy „a bosszúruha”, mivel Diana ugyanaznap este viselte, mint amikor Károly elismerte hűtlenségét. Mások biztosan nem mutatkoztak volna nyilvánosan egy ilyen helyzetben, de Diana másképp állt a dologhoz, elment az eseményre, felvette a merész ruhát, és vitathatatlanul gyönyörűen festett benne - mesélte Kerry Taylor üzletasszony a WomanMagazine.co.uk oldalnak, akinek aukciós cége 2013-ban minden idők tíz legikonikusabb ruhája közé választotta a selyemből készült alkotást.

Diana számítása bejött, aznap este semmi másról nem esett szó, mint hogy milyen gyönyörűen mutat rajta a görög tervező darabja. Nem ez volt az egyetlen alkalom, amikor a hercegnő dögösebbre vette a figurát. Képes összeállításunkban csokorba szedtük, melyek voltak a legkihívóbb szettjei.

Ezt is szeretjük