Diana ezzel a dögös ruhával vágott vissza Károlynak: a kihívó darab nem felelt meg az elvárásoknak

Diana hercegnő 1994-ben viselte a merész ruhakölteményt.

diana-hercegnő

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Diana hercegnő nők millióit inspirálta kifinomult stílusérzékével, sokan másolták hajviseletét és öltözködését. Ikonikus összeállításai a mai napig hatással vannak a tervezőkre, rengeteg szettje örökre bevonult a divattörténelembe.

Diana ikonikus "bosszúruhája"

Az a merész, fekete darab is felejthetetlen maradt, amelyet 1994. június 29-én a Vanity Fair magazin által rendezett Serpentine Galéria partiján viselt. A kreáció megálmodója, Christina Stambolian eredetileg nem erre az alkalomra alkotta meg, 1991-ben tervezte a darabot a hercegnő számára. Akkor Diana túl rizikósnak találta a szabását, ami több ponton megszegte a protokollt, így végül nem merte bevállalni, hogy felvegye. Ám 1994-ben pont a merész fazonja miatt esett rá a választása. A ruha viselésével Károlynak szeretett volna visszavágni, ugyanis éppen az eseménnyel egy időben debütált az a dokumentumfilm a televízióban, amelyben a trónörökös felfedte botrányos viszonyát Kamillával.

- Úgy hívjuk a darabot, hogy „a bosszúruha”, mivel Diana ugyanaznap este viselte, mint amikor Károly elismerte hűtlenségét. Mások biztosan nem mutatkoztak volna nyilvánosan egy ilyen helyzetben, de Diana másképp állt a dologhoz, elment az eseményre, felvette a merész ruhát, és vitathatatlanul gyönyörűen festett benne - mesélte Kerry Taylor üzletasszony a WomanMagazine.co.uk oldalnak, akinek aukciós cége 2013-ban minden idők tíz legikonikusabb ruhája közé választotta a selyemből készült alkotást.

Diana számítása bejött, aznap este semmi másról nem esett szó, mint hogy milyen gyönyörűen mutat rajta a görög tervező darabja. Nem ez volt az egyetlen alkalom, amikor a hercegnő dögösebbre vette a figurát. Képes összeállításunkban csokorba szedtük, melyek voltak a legkihívóbb szettjei.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük