Erzsébet királynő kiakadt a világ vezetőire a kamerák előtt: ritka pillanatot rögzítettek róla

Erzsébet királynő szerint irritálóak azok a politikusok, akik csak beszélnek a klímakatasztrófáról, de nem cselekednek semmit sem.

GettyImages-1346540800
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Erzsébet királynő a protokollszabályok alapján nem adhat interjúkat, így az emberek kevésbé tudnak belelátni a fejébe, és nem egyszerű azt sem megállapítani, éppen mi a véleménye a világunkban zajló folyamatokról.

Tegnap azonban Cardiffban járt, ahova Károly herceg és Kamilla hercegné is elkísérte, hogy részt vegyenek a walesi parlament éves megnyitóján. Ott egy olyan beszélgetést rögzített az egyik operatőr, amelyben a királynő kiakadt a világ vezető politikusaira.

Erzsébet királynő kiakadt a világ vezetőire

Az elmúlt években egyre többször hallhatunk a klímaváltozásról, amely korunk egyik legnagyobb környezeti kihívását jelenti világszerte, ezzel pedig Erzsébet királynő is tisztában van. Kamilla hercegnével és Elin Jonesszal, a parlament elnökével beszélgettek erről a témáról, a csevejüket a kamerák is rögzítették. Pont azt tárgyalták, hogy kik mennek el az ENSZ Cop26 nevű konferenciájára, amit azért rendeznek meg Glasgow-ban, hogy a világ vezetői a klímakatasztrófáról és annak lelassításáról vagy megállításáról tárgyaljanak.

- Rendkívüli, nem? Hallottam már mindent erről a rendezvényről, de még mindig nem tudom, ki jön el rá... fogalmam sincs. Azokat az embereket viszont már tudjuk, akik biztosan nem lesznek ott. Nagyon irritáló, amikor beszélnek a jelenségről, de nem cselekednek semmit - akadt ki Erzsébet királynő.

Őfelsége vélhetően osztja a kormány aggodalmait azzal kapcsolatban, hogy ki fog részt venni a Cop26-on, amit október 31-e és november 12-e között rendeznek meg. A The Daily Mail megírta, hogy Boris Johnsont arra figyelmeztették, Kína elnöke, Hszi Csin-ping kihagyja a konferenciát. Mások még nem erősítették meg, hogy részt vesznek az ENSZ konferenciáján, köztük van Scott Morrison ausztrál miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz vezető. Narendra Modi indiai miniszterelnök és a brazil Jair Bolsonaro szintén nem vállalta, hogy elutaznak Glasgow-ba. Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok elnöke azonban ott lesz az eseményen.

A cikk az ajánló után folytatódik

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Már a saját bőrünkön is tapasztalhatjuk a klímaváltozást, ugyanis az elmúlt években az időjárás nagyon megváltozott, Magyarországon például sokkal nagyobb a forróság nyáron, és jóval enyhébb a téli időszak. A jelenség egyik fő okozója a légkörben található szén-dioxid,  Max Callaghan, a Leedsi Egyetem és az MCC kutatóintézet munkatársa legújabb kutatásában arra a következtetésre jutott, hogy az éghajlati átalakulás a bolygónk lakosságának legalább 85 százalékát érinti, a felmelegedés pedig minimum a földfelszín 80 százalékára hat.

Ezen a héten nemcsak Erzsébet királynő akadt ki, hanem unokája, Vilmos is, Cambridge hercege azokat a milliárdos embereket bírálta, akik a bolygónk megmentése helyett az űrkutatásba fektetnek be, írta meg a BBC.

Vilmos herceg a héten azokat a milliárdosokat bírálta, akik az űrkutatásba és az űrutazásba ölnek bele sok pénzt.
Vilmos herceg a héten azokat a milliárdosokat bírálta, akik az űrkutatásba és az űrutazásba ölnek bele sok pénzt.
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

- Szükségünk van a világ legnagyobb zsenijeire azért, hogy megpróbáljuk megjavítani ezt a bolygót. Nem pedig a következő helyet kell keresni, ahol élni fogunk. (...) Valóban nagyon fontos, hogy a Földre összpontosítsunk ahelyett, hogy feladnánk, és elindulnánk az űrbe azért, hogy megpróbáljunk megoldásokat találni a jövőre nézve - fogalmazott.

Három emberre gondolhatott a herceg, az egyikőjük Elon Musk volt, aki a SpaceX vállalat vezetője, célja már a kezdetektől fogva az volt, hogy leszorítsa az űrrepülés költségeit, valamint lehetővé tegye a Mars kolonizálását, ezzel pedig megteremtse a multiplanetáris élet lehetőségét. A másik Jeff Bezos, az Amazon alapítója, aki a nyáron repült sikeresen az űrbe. A férfi megalapította a Blue Origin nevű céget is, amely tehetős rétegnek kínál űrutazást. Ezen a héten pont a kilencvenéves William Shatner, a Star Trek sztárja járt az űrben a Blue Origin segítségével. Sir Richard Brenson üzletember is bekerült az űrversenybe: a nyáron Virgin Galactic nevű űrjárművével szintén elhagyta a bolygónkat, majd alig egy óra után visszatért.

Ő a leggazdagabb brit nő

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest Kirsty Bertarelli, aki még Erzsébet királynőnél is gazdagabb.

Ezt is szeretjük