A 95 éves Erzsébet királynőért aggódnak a rajongók: 18 év után először használt sétabotot

Erzsébet királynő kedden a westminsteri apátságban járt.

Erzsébet királynő sétabottal
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mióta megkezdődött az ősz, a királyi család tagjai egyre többször tesznek hivatalos látogatásokat. A nyári szezonban ritkábban jelentek meg a nyilvánosság előtt, ugyanis olyankor ők is a kikapcsolódásra koncentráltak. 

Kedden Erzsébet királynő és lánya, Anna hercegnő jelent meg a westminsteri apátságban, ami London egyik legjelentősebb műemléke, ráadásul 1066 óta ez az épület ad otthont a koronázási szertartásoknak. 

Erzsébet királynő 18 év után először használt sétabotot

A királynő talpig kékben jelent meg a helyszínen, hogy lányával együtt részt vegyen a Királyi Brit Légió századik évfordulója alkalmából megrendezett istentiszteleten. A friss képek láttán sokan dicsérték őfelségét, hogy mennyire elbűvölően és csinosan festett a szertartáson, többen dicsőítették az erejét és azt, hogy 95 évesen is ugyanolyan becsülettel végzi a királyi feladatait, mint akkor, amikor megkoronázták. Ám egyes rajongók egyből megijedtek, amikor meglátták a fotókat, ugyanis az uralkodónő sétabottal közlekedett.

GettyImages-1346153030
Fotó: Samir Hussein / Getty Images Hungary

A királyi család Instagram-oldalán a kommentben többen aggódva megkérdezték, hogy miért van szüksége az eszközre: "Az tényleg egy sétabot, jól látom? Nagyon remélem, hogy minden rendben van vele, és sokáig egészséges és erős marad!" "Imádkozom azért, hogy múljon el minél előbb a fájdalom, amitől szenved!" "Sok erőt és szeretetet küldök őfelségének!" - fogalmazták.

A CNN egy királyi forrásra hivatkozva megírta, nem egészségügyi problémák, hanem kényelmi okok miatt használta a sétabotot. Utoljára 2003-ban kellett ilyen segédeszközt alkalmaznia, mivel akkor a térdével műtötték. Nyilvános eseményen azonban először jelent meg sétapálcával a kezében.

GettyImages-1235837172
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

1952. február 6-án vált az Egyesült Királyság királynőjévé, a koronázási ceremóniát 1953. június 2-án tartották meg a westminsteri apátságban. 2015 szeptemberében rekorder lett, ugyanis akkor szárnyalta túl üknagyanyja, Viktória királynő  63 éves, hét hónapos és három napos uralkodási idejét.

A jövő évben már hetven éve lesz a trónon, emiatt hatalmas ünnepségek lesznek 2022-ben Angliában. Június 2-a és 5-e között ünnepi hétvége lesz. A szervezők tervei alapján lesz a Trooping the Colour néven emlegetett zászlós díszfelvonulás, amelyet az elmúlt két évben a járvány miatt elhalasztottak. A királynő részt vesz az Epsom Derbyn, a Buckingham-palotánál nagyszabású koncertet tartanak.

Ő a legvagyonosabb angol nő

Cikkünkből megismerheted Kirsty Bertarelli történetét.

Még Erzsébet királynőnél is gazdagabb: egykori szépségkirálynő lett a legvagyonosabb nő Nagy-Britanniában

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük