Erzsébet királynő takarítóit így tesztelik az állásinterjúkon: sokaknak beletörik a bicskája a próbába

Ha valaki Erzsébet királynő valamelyik otthonában elszegődne takarítónak, fel kell kötnie a nadrágját.

Erzsébet királynő takarítónak állásinterjúja
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Talán többen eljátszottak már annak gondolatával, hogy vajon milyen érzés lehet a brit királyi családot szolgálni. Erzsébet királynő rengeteg embernek ad munkát, csak a Buckingham-palotában 499 ember dolgozik, de ha a többi otthonát is belevesszük, akkor ez a szám már 1200 főre ugrik.

A beosztottak között vannak komornyikok, tanácsadók, szakácsok, kertészek és még sorolhatnánk. Természetesen takarítószemélyzet is a család rendelkezésére áll. Mint kiderült, nem is olyan egyszerű takarítóként elhelyezkedni a királynőnél, egy elég nehéz feladatot kell teljesíteniük, hogy a végén megkapják az állást.

Erzsébet királynő takarítóit így tesztelik az állásinterjúkon

A palota rendszeresen tesz ki a honlapjára állásajánlatokat, a legutóbbi házvezetőnői állásnál az éves fizetés közel 20 ezer font volt, ami átváltva 8,484 millió forinttal egyenlő. Ez magyar viszonylatban már kiemelkedően magas fizetésnek számít. Azonban Angliában, főleg Londonban jóval drágább a megélhetés, mint hazánkban, így egy brit számára ez a pénzmennyiség kevesebbet ér. A Channel 5-on leadott Sandringham: The Royals at Christmas című dokumentumfilmből kiderült, hogy miképp tesztelik a takarítókat a királynő sandringhami birtokán.

Így néz ki kívülről a királynő sandringhami otthona.
Így néz ki kívülről a királynő sandringhami otthona.
Fotó: Max Mumby/Indigo / Getty Images Hungary

Tracey Waterman, a királynő beosztottja elárulta, hogy elég komolyan veszik az interjúztatást. Elmondta, egy elég cseles teszttel deríti ki, hogy kik azok a jelöltek, akik szemfülesek, és még a legapróbb koszt is kiszúrják.

- Az egyik teszt, amit szívesen bevetek, az arról szól, hogy fogok egy elpusztult legyet, majd azt a szőnyegre vagy a kandallóra teszem. Miután ezt megcsináltam, behívom a terembe a jelöltet - magyarázta.

Ilyenkor megengedi az illetőnek, hogy kicsit körbenézzen a szobában, majd odavezeti a kandallóhoz, amit elkezd dicsérni, hogy mennyire gyönyörű darab.

Aki Erzsébet királynőnek akar dolgozni, nagyon alapos és figyelmes embernek kell lennie.
Aki Erzsébet királynőnek akar dolgozni, nagyon alapos és figyelmes embernek kell lennie.
Fotó: Samir Hussein / Getty Images Hungary

- Ekkor arra számítok, hogy észreveszik a döglött legyet, és remélhetőleg fel is veszik azt. Ez egy nagyszerű teszt, nagyjából az emberek fele észre is veszi. Azonban a tíz emberből csak egy van olyan, aki miután kiszúrja az elpusztult rovart, fel is veszi azt a szőnyegről vagy a kandallóról - fogalmazta.

Értelemszerűen a sasszemű takarító sikerrel jár ilyenkor, és nagy valószínűséggel felveszik, de aki nem elég szemfüles, ő hoppon marad. 

- A különbség egy ötcsillagos szálloda és egy királyi palota házvezetőnője között, az az, hogy az utóbbi a legapróbb részletekre is odafigyel - tette hozzá.

A nő, aki még Erzsébet királynőnél is gazdagabb

Cikkünket olvasva megismerheted a leggazdagabb brit nő történetét. Képeket is láthatsz róla.

Még Erzsébet királynőnél is gazdagabb: egykori szépségkirálynő lett a legvagyonosabb nő Nagy-Britanniában

Nézegess képeket!

Elolvasom

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük