Diana hercegnő nem bírta elviselni Vilmos és Harry dadusát: ezért tiltotta el a nőt fiaitól
Diana hercegnő egyik pillanatról a másikra küldte el a palotából fiai dadusát.

diana-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A királyi család tagjai a sok elfoglaltságuk miatt rendszeresen alkalmaznak dadust a kisgyerekek mellé, Diana hercegnő is így tett, amikor világra hozta Vilmost és Harryt.

Barbara Barnes volt a fiuk dadusa, ám egy idő után Diana úgy érezte, az asszonynak távoznia kell a palotából, derült ki Robert Lacey történész könyvéből, ami a Testvérharc - viszályok a Windsor-házban címet kapta.

Diana hercegnő ezért orrolt meg Harry és Vilmos dadusára

Károly hercegnek és Dianának Margit hercegnő egyik barátnője, Lady Anne Glenconner ajánlotta be Barbara Barnest ideális dadusnak, a házaspár végül alkalmazta is az asszonyt, miután Vilmos herceg 1982. június 21-én meglátta a világot.

GettyImages-1178086696
Fotó: Princess Diana Archive / Getty Images Hungary

Barnes hűen ragaszkodott ahhoz az elvéhez, hogy minden gyermeket külön egyéniségként kezel. Nagyon komolyan vette a feladatát, a fiúkkal jól kijött, ő tanította meg mindkettejüket járni, beszélni és olvasni, ha éjszaka felsírtak, ő nyugtatta meg őket. Vilmos még egy becenevet is adott neki, Babának nevezte az asszonyt, aki a gyerekek második anyjává vált.

Ahogy Diana hercegnő a sok jótékonysági munkája és hivatalos feladatai miatt elfoglaltabb lett, a dadus egyre jobban birtokolni kezdte a fiúkat. Előfordult, hogy még a privát nyaralására is magával vitte őket, persze a hercegi pár nem tartott velük.

1986-ban jött el a fordulópont, ekkor Vilmos négy-, Harry kétéves volt. Barnes részt vett volt munkaadója, Lord Glenconner születésnapi buliján a karibi Mustique szigetén, ahol olyan hírességekkel fotózkodott, mint Raquel Welch vagy Margit hercegnő. A képek láttán Diana úgy érezte, hogy a nő ezzel átlépett egy határt, és kezdi túlszárnyalni őt.

GettyImages-1178089526
Fotó: Princess Diana Archive / Getty Images Hungary

Következő alkalommal, amikor Barnes csinálta a napi rutinfeladatokat a fiukkal, Diana ridegen viselkedett vele, majd durván közölte vele, jobb lenne, ha nem dolgozna többé nekik. Egyik pillanatról a másikra tűnt el az életükből.

- Egyszer, az egyik hétvégén már nem volt ott, senki sem látta őt többé. Diana utasítást adott, hogy a dada cuccait és minden rá utaló dolgot csomagoljanak el és tüntessenek el - emlékezett vissza Wendy Berry, a Highgrove házvezetőnője.

Barnes még el sem búcsúzhatott a fiúktól, de még egy képeslapot sem küldhetett nekik. Vilmos és Harry életében egyszerűen csak köddé vált a második anyukájuk.

Diana hercegnő utolsó fotózása

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen gyönyörű felvételek készültek Diana hercegnőről.

Ezt is szeretjük