Kíváncsi vagy, Katalin hogy nézne ki Diana frizurájával? Így állnának neki a rövid, szőke tincsek
Egy angol Instagram-oldal Katalinra photoshoppolta Diana ikonikus hajviseletét.

katalin-és-diana-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem is kérdés, Diana és Katalin számítanak a legnagyobb divatdiktátoroknak a királyi család tagjai közül. Mindketten igazi stílusikonok: míg Vilmos felesége a klasszikus elegancia megtestesítője, addig édesanyja öltözködés terén igazi úttörő volt, mára legendásnak számító szettjeit milliók másolták.

A hajviseleteik között azonban egyáltalán nincs átfedés. Míg a cambridge-i hercegné a hosszú, barna tincsekre szavaz, addig a szívek királynője mindig is rövidhaj-párti volt. A vonásaik, bőrtónusuk is más, épp ezért elég nehéz elképzelni, hogy festene Katalin az ikonikus Diana-frizurával.

Katalin hercegné Diana-frizurával

A british royals nevű Instagram-oldal készítőinek fejébe is szöget ütött ez a gondolat. Nem voltak restek, Photoshop segítségével Katalin hercegné fejére montírozták a jól ismert rövid, világos fazont. A hecc kedvéért azzal is eljátszottak, hogy ugyanezt Erzsébet ősz, kontyos frizurájával is megtették. Ezért a képért kattints a bejegyzés jobb oldalán található fehér nyílra.

Lady Di hajviseletét a fodrászok mindmáig a legemlékezetesebb sztárfrizurák közt tartják számon. A ’90-es években védjegye lett a tépett forma, frufruval és mézszőke színnel. Mindez Sam McKnight angol hajszobrász keze munkáját dicséri, aki 1990-től 1997-ig volt a hercegnő  személyi fodrásza. 

A férfi az angol Vogue interjújában árulta el, hogy a híres hajvágásra teljesen véletlenszerűen került sor egy fotózás után. 

- Egy fotózáson találkoztunk először. Ahogy ez a hosszú lábú, szőke nő rád mosolygott, egyből elolvadtál tőle. Játszottam egy kicsit a hajával, egy részét a tiarája alá tűrtem, hogy rövidebbnek tűnjön - mesélte.

A legnagyobb meglepetésére a munka végeztével a walesi hercegné megkereste, és kikérte a véleményét, ha szabad kezet adna neki, hogyan vágná le a fürtjeit? Erre a szakember rávágta, hogy az egészet megkurtítaná. Diana még váratlanabb válasszal állt elő, azt kérdezte, hogy akkor miért nem csinálja meg ott helyben? McKnight persze élt a lehetőséggel, és ezek után ő alkotta meg az előkelőség frizuráit minden nyilvános eseményre.

Katalin hercegné szettje, amit Diana inspirált

Diana hercegnő imádta a kék ruhákat, sőt amikor Diana 1992-ben Dél-Koreában járt, akkor egy királykék blézert, hozzá árnyalatban passzoló szoknyát viselt. Katalin szinte teljesen lemásolta a hercegnő szettjét, annyi különbséget tett, hogy kék magas sarkú helyett bézs színűt viselt, ami jól ment a borítéktáskájához.

Ezt is szeretjük