Vilmos herceg Kamilla miatt volt dühös az apjára: ez a véleménye arról, hogy mostohaanyja királyné lesz
Vilmos hercegnek nem volt könnyű megszoknia, hogy az apja feleségül vette Kamillát.

vilmos-károly-kamilla-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Károly herceg fiai, Vilmos és Harry eleinte nem örültek annak, hogy az édesapjuk feleségül akarja venni nagy szerelmét, Kamillát. A trónörökös nem véletlen, hogy miért várt Diana hercegnő halála után közel egy évtizedet az esküvőjükkel, hiszen nem akart emiatt támadások célpontjává válni.

Amikor 2005-ben végül összeházasodtak, nagy volt a feszültség a palotában, Vilmos herceg többször is összeveszett az apjával, derült ki Robert Lacey történész Testvérharc - Viszályok a Windsor-házban című könyvéből, illetve erről írt a Daily Mail is.

Vilmos herceg véleménye így megváltozott Kamilláról

- Károly és Kamilla házasságának korai szakaszában hatalmas családi viszályok voltak, amíg mindenki meg nem szokta ezt a helyzetet. Vilmosnak akkoriban nem volt a legjobb kapcsolata az apjával - fogalmazta a brit lapnak egy közeli forrás.

GettyImages-53137450
Fotó: Bruno Vincent / Getty Images Hungary

Robert Lacey a könyvében említést tett arról, hogy amikor Kamilla hivatalosan is a család tagja lett, teljesen sokként érte, hogy mostohafia mennyire forrófejű.

Mint kiderült, Vilmos számtalan alkalommal összeveszett és ordítozott az édesapjával, Károly azonban mindezt méltósággal tűrte. Cambridge hercege eközben nem türtőztette magát, ha el kellett mondania a negatív véleményét. Valahol érthető, hogy eleinte nem szimpatizált azzal, hogy az apja megnősült, ugyanis ő és öccse, Harry is rajongott édesanyjukért, Diana hercegnőért. Joggal érezhették azt, hogy senki nem töltheti be azt az űrt, amit az anyjuk hagyott maga után.

A Daily Mail forrása megjegyezte, az idő képes begyógyítani a sebeket, ez történt Vilmos herceggel is.

- Szemtanúja volt annak, hogy Kamilla boldoggá tette az apját, és ezzel megbékélt. Manapság a walesi herceggel való kapcsolata jobb, mint valaha. Nem áll különösebben közel a mostohaanyjához, de remekül kijönnek egymással, és mára már egészen összecsiszolódtak egy családként - fogalmazta.

GettyImages-1343663299
Fotó: Max Mumby/Indigo / Getty Images Hungary

Erzsébet királynő vasárnap este jelentette be hivatalosan, hogy Kamillából hivatalosan is királyné lesz a halála után, azonban amikor Károllyal összeházasodtak, akkor az volt a tervük, hogy csak a Princess Consort címet kapja meg a Queen Consort helyett, tehát hercegné - ami angolul duchesst jelent - helyett hercegnőnek szólítják majd. Ám pár évvel ezelőtt úgy döntöttek, Kamilla igenis megérdemli, hogy királyné legyen, hiszen a királyi család tagjaként rengeteg dolgot letett az asztalra. Már 2019-ben bejelentették volna a döntésüket, de végül vártak még vele pár évet.

Nemcsak a királynő, hanem Vilmos herceg is áldását adta arra, hogy mostohaanyjából királyné legyen.

- A világon mindennél jobban tiszteli a nagymamáját és annak ítélőképességét. Ha neki megfelelő ez, akkor neki is az lesz - tette hozzá az informátor, hozzátéve, hogy Vilmos nagyon támogató az üggyel kapcsolatban.

Diana hercegnő élete utolsó fotózásán

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen gyönyörű felvételek készültek Diana hercegnőről.

Ezt is szeretjük