Csökkenne az adó: így változnának a jövőben a feltételek
Ha neked is van SZÉP-kártyád
Új elképzelés született meg a SZÉP-kártyával kapcsolatban.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Módosítaná a SZÉP-kártya szabályozását a Magyar Fürdőszövetség, mely a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségével, valamint a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségével közösen új koncepciót dolgozott ki, az új elképzelést pedig öt pontba foglalva már el is küldték az illetékes tárcának.

Adómentességet javasolnak

Vancsura Miklós, a Magyar Fürdőszövetség elnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében ismerteti: azt javasolják, hogy a Széchenyi Pihenőkártyát - SZÉP-kártya - 50 ezer forintig adómentesen vehesse igénybe minden olyan munkavállaló, aki 14 év alatti gyermeket nevel, valamint a sérült, fogyatékkal élő gyermekek után is, még ha azok felnőttkorúak is.

Ezt azzal indokolják, hogy a javaslat a családok részére biztosít további tehercsökkentést, és illeszkedik a kormányzat családi adózással kapcsolatos célkitűzéseihez: a munka melletti gyermeknevelést és a fogyatékkal élőket támogatja, ezzel pedig a turisztikai szektorban további munkahelyeket teremt.

Ugyancsak adómentességet javasolnak 50 ezer forintig az 50 év feletti munkavállalók részére. A javaslat figyelembe veszi a népegészségügyi szempontokat, kiemelten a prevenció és rehabilitáció ösztönzését, ez a korosztály ugyanis a közeljövőben válhat a hazai egészségügyi statisztikák alapján az egészségügyi ellátórendszer aktív használójává.

A fürdőkre is kiterjesztenék

A javaslat szerint ugyanilyen értékhatárig adómentesen lehetne igénybe venni a fürdőszolgáltatásokat.

Így spórolj a benzinen, ha utazol!
Ha célba vennél egy fürdőt vagy bármi más látnivalót az országban, nemcsak a SZÉP-kártyával spórolhatsz. Kattints, és tudd meg, a benzinköltségeket hogyan faraghatod le.

Ezt azzal támasztják alá, hogy a közel 100%-ban önkormányzati tulajdonban lévő fürdők esetében a tulajdonosok nagy terhet vállaltak a pályázati önrész tekintetében, az adósságok állami átvállalását követően pedig a javasolt intézkedés jelentősen növelheti a fürdők bevételeit, megtartja a közel tízezer munkahelyet.

Emellett és a szolgáltatások igénybevételének népegészségügyi és életminőségi hatása is számottevő. A szövetségek javasolják továbbá, hogy a SZÉP-kártya adó- és járuléktartalmát csökkentsék 15%-kal, vagy minimum állítsák vissza a korábbi 10%-os eho-szintet. A SZÉP-kártya után béren kívüli juttatásként 35,7%-os adót és járulékot kell fizetni.

A Fürdőkultúra Napja 2013-ban

A fürdőszövetség közleményében felhívja a figyelmet arra is, hogy október 12-én már negyedik alkalommal rendezik meg a Magyar Fürdőkultúra Napját.

450 ezer forintot is kaphatsz egy évben
Szeretnéd tudni, pontosan hogy működik a Széchenyi Pihenőkártya? Kattints ide, és tudj meg többet a részletekről!

A Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnöke szerint a magyarok keveset tudnak saját fürdőkultúrájukról, a legtöbben nem ismerik világszínvonalú vizeink gyógyhatásait, és a fürdőzés egészségvédő, betegség megelőző hatásairól is kevés a használható információjuk. Ezt a napot ennek népszerűsítésére szeretnék felhasználni.

Ezt is szeretjük