90%-os utazási kedvezmény: kik kaphatnák meg az új javaslat szerint?
A kedvezmények kiterjesztéséről kerül javaslat az Országgyűlés elé.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az utazási kedvezmény kiterjesztésével segítené a rendszeresen sportoló fiatalokat a Jobbik - tájékoztatta a párt vasárnap az MTI-t.

A javaslat célja, hogy a szervezett keretek között sportoló fiatalok is legyenek jogosultak 90%-os kedvezményes utazási bérlet váltására a lakóhelyük és a sporttevékenységük helye között - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A többszöri utazás megterheli a családok kasszáját

A rendszeresen sportoló tanulók utazási kedvezményéről az ellenzéki párt határozati javaslatot terjeszt be az Országgyűlés elé.

A közleményben rámutatnak: kedvezményes bérletet a jelenlegi szabályok szerint csak a középiskolás és felsőoktatási intézménybe járó fiatalok válthatnak a lakóhelyük és az oktatási intézmény között.

A vidéken és kistelepülésen élő fiatalok azonban gyakran nem tudnak azon a településen sportolni, ahol élnek, illetve tanulmányaikat folytatják.

Ezekre az utazásokra pedig nem tudnak bérletet váltani, így a heti többszöri edzés is komolyan megterheli az érintett fiatalok családjainak kasszáját, heti-havi kiadásait.

A nemzeti köznevelési törvény lehetővé teszi heti két testnevelésóra kiváltását versenyszerű sporttevékenységgel vagy szervezett edzéseken való részvétellel, ami ezekben az esetekben a 90%-os kedvezmény nélkül szintén jelentős terhet ró a középiskolásokra - tették hozzá.

Facebook-fotó: MTI/Kálmándy Ferenc.

Ezt is szeretjük