Így spórolj ősszel is a benzinen: minden idők 5 legjobb ötlete
Okos vezetés és néhány hasznos ötlet elég, hogy ezreket takaríts meg a benzinköltségen.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A magas üzemanyagárak mellett sokan inkább nem is ülnek autóba, hogy megspórolják a benzinre szánt pénzt.

Nem kell azonban feltétlenül bojkottálnod az autós utazást, mert léteznek olyan hasznosítható ötletek, melyeket bevetve az átlagárnál olcsóbban tankolhatod fel az autódat, illetve bizonyos vezetéstechnikai tanácsokat megfogadva litereket spórolhatsz a benzinnel.

Forensis kártya

Autótulajdonosként mindig érdemes nyitott szemmel járni a különböző kedvezményeket biztosító klubkártyákat illetően, hiszen gyakran akár teljesen ingyen is igénybe veheted ezeket a szolgáltatásokat. Ilyen a Forensis Autóklub is, ahová ingyen beléphetsz, csupán annyi a dolgod, hogy regisztrálsz honlapjukon.

Néhány héten belül meg is kapod postai úton a kedvezményre jogosító plasztikkártyádat, melyet igénybe vehetsz a Forensis partnereinél. Az Agip töltőállomásokon például literenként nyolc forinttal tankolhatsz olcsóbban a kártya bemutatása esetén.

MOL törzsvásárlói kártya

Szintén ingyen van lehetőséged igényelni a MOL kútjain vagy a honlapjukon keresztül a törzsvásárlói kártyát, melyre minden egyes liter üzemanyag megvásárlása esetén egy hűségpontot kapsz, ami egy forintot ér.

Később, ha összegyűlt egy nagyobb összeg, bármikor levonathatod azt aktuális tankolásod árából.

Hungary Card

Az egyébként is rengeteg kedvezményt kínáló Hungary Cardot üzemanyag-spórolásra is használhatod: elég, ha csupán a legolcsóbb változatot, a Basic kártyát rendeled meg, ezzel ugyanis ingyen igényelhetsz MOL GreenCardot. A felhasználható kedvezmény pedig minden tankolással igénybe vehető a kiválasztott törzskutakon, hat forintot takaríthatsz meg literenként.

Tankolj a BKV-kúton

Júniustól a BKV az átlagautósok számára is megnyitotta buszgarázsainak - cinkotai és dél-pesti - benzinkútjait, így már nemcsak teherautók és bizonyos céges autók jogosultak a használatra. Ezeken a kutakon a mindenkori budapesti piaci árnál 15 forinttal olcsóbban juthatsz gázolajhoz. A tankolás előre programozott kártyával lehetséges, mely a flottavásárló és a jármű adatait tartalmazza, a fizetés pedig utólag, dekádonkénti utalással történik.

Ide menj kirándulni!

Ha kikapcsolódnál kicsit, de nem tudod, hova menj kirándulni, nézd meg a videót, és ismerd meg a budapestiek kedvenc helyeit!

Autós praktikák

A szakértők gyakran felhívják a figyelmet arra, hogy a megfelelő vezetési stílus alkalmazása is elegendő lehet arra, hogy csökkenjen a fogyasztás. Például azzal is spórolsz, ha elkerülöd a felesleges megállásokat és elindulásokat, és minél egyenletesebb tempóban igyekszel haladni. A túlzott száguldások és a túl lassú haladás is pazarlás lehet.

Ugyanez a helyzet a felesleges fékezésekkel és gyorsításokkal, ezek ugyanis plusz energiát emésztenek fel: ezért is fontos, hogy megfelelő követési távolságot tarts, így kivédheted az energiapazarlást. Ne pakold meg fölösleges súlyokkal se az autót, ugyanis minden plusz kilogramm növelheti a fogyasztást.

Te hogy spórolsz a benzinen?

Ezt is szeretjük